banner564

Kalbi durdu

Bir otelin plajında denize giren 77 yaşındaki Alman uyruklu turist boğulma tehlikesi geçirdi

Kalbi durdu
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da bir otelin plajında denize giren 77 yaşındaki Alman uyruklu turist Anne Dore Melga Omme, kıyıdan yaklaşık 20 metre ilerde aniden rahatsızlanarak boğulma tehlikesi geçirdi. 
Plajda kalbi duran Omme’ye ilk müdahaleyi oteldeki görevli hemşire yaptı. 
Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Omme’nin yolda kalbinin durduğu, doktorların çabaları sonucu yeniden çalıştırıldığı belirtildi.
Alman uyruklu Omme, yapılan müdahalelerin ardından Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaldırıldı. Sevk esnasında Omme’yi taşıyan ambulans Lefkoşa’da, Yakın Doğu Bulvarı’nda trafik kazası yaptı.
Kaza yapan ambulans, buna rağmen yoluna devam etti ve hayati tehlikesi bulunan kadını hastaneye götürdükten sonra kaza mahalline geri döndü.

Hastayı bıraktı, geri döndü
Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre,  dün saat 17.40 sıralarında, Gazimağusa'da faaliyet gösteren bir otelde turist olarak kalan Anne Dore Melga Omme, kıyıdan yaklaşık 20 metre deniz içerisinde bulunduğu sırada aniden rahatsızlandı ve boğulma tehlikesi geçirdi. Omme’ye ilk müdahaleyi otelin cankurtaranı ve sağlık görevlisi yaptı. Omme, şuuru kapalı vaziyette ambulansla kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahale ile yeniden hayata döndürüldü. 
Hayati tehlikesin olan Omme, daha sonra Yakın Doğu Hastanesine sevk edildi. 
Sevk esnasında Omme’yi taşıyan ambulans Lefkoşa’da, Yakın Doğu Bulvarı’nda trafik kazası yaptı. Bir salon araçla hafif çarpışma şeklinde gerçekleşen kazada ciddi hasar ve yaralanma olmazken, kaza yapan ambulans, yoluna devam etti ve hayati tehlikesi bulunan kadını hastaneye götürdükten sonra olay mahalline geri döndü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473