banner564

Babutsa'nın fiyatları bir türlü aşağı inmiyor

Babutsa’nın zamanı geldi, geçiyor, fiyatlar bir türlü aşağı inmiyor

Babutsa'nın fiyatları bir türlü aşağı inmiyor
banner598
Kerem YILDIZ
   Yaz aylarında doğada kendiliğinden yetişen, kaktüs türü bir bitkinin meyvesi olan ve Kıbrıslıların “Babutsa” dedikleri dikenli incirin, az tüketilmesi halinde  insan sağlığına birçok faydası var.    
   Günde 2, ya da 3 adet tüketildiğinde sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç etkisi gösterdiği belirtiliyor. Ayrıca halk arasında ‘doğal viagra’ olarak bilinen babutsa, C vitamini içermesi nedeniyle de tercih ediliyor.
   Yaz aylarında vatandaşların büyük rağbet gösterdiği babutsanın kabuklarını ayıklamak büyük dert. Dikenlerinden kurtulmak için mutlaka eldiven kullanmak gerekiyor.
   Şimdi tam zamanı olan babutsanın fiyatı ise dudak uçuklatıyor. Bazı seyyar satıcılar 12 adetini 20 TL’ye satıyor.

İkinci gelir kaynağı
   Kıbrıs’ın özellikle köylerinde daha çok bulunan babutsa, aynı zamanda iyi bir geçim kaynağıdır. Yetiştiği bölgelerdeki kişiler marketlerde satmak suretiyle ciddi bir ek gelire da sahip olabiliyorlar. Ayrıca bu şifalı meyve insanlara sadece geçim olanağı sağlamıyor aynı zamanda tüketildiğinde vücuda büyük fayda da sağlıyor. 
   İçerdiği vitaminler sayesinde iyi bir şifa kaynağı olan babutsa, öncelikle sindirim sistemimizi düzenler, bağırsaklarımıza iyi gelerek kabızlığı giderir. Stres, yorgunluk, bitkinlik gibi, hepimizin şikayet ettiği sorunların çözümü yönünde de fayda sağlar. Babutsa sayesinde yorgunluğumuzu üstümüzden atarak zinde bir vücuda kavuşabiliriz. Özellikle yaz aylarının çok sıcak olması sebebiyle bitkinlik, yorgunluk sorunları, soğuk şekilde sunulan babutsanın tüketimi ile daha zinde hissedilmesini sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474