banner564

Bağımsız yargı

Eski Cyprus Airways çalışanı tarafından dava edilen Rum Maliye Bakanı Yerorgiadis, mahkemeye gitmeyince hakkında tutuklama emri çıkarıldı

Bağımsız yargı
banner598
   Eski Cyprus Airways çalışanı tarafından dava edilen ve ikinci kez duruşmaya gitmeyen Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis hakkında tutuklama emri çıkarıldı.
   Polisin, konuyla ilgili olarak Rum Başsavcısı’nı uyarması üzerine tutuklama emrinin iptal edildiği bildirildi.
   Politis gazetesi, iflas eden Cyprus Airways (Kıbrıs Havayolları) eski personeli tarafından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde açılan davada, davalılardan biri olan Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis’in dün ikinci kez duruşmaya gelmemesi sebebiyle hakkında yakalama emri çıkarıldığını yazdılar.
   Gazete, kişisel ceza davası olarak görülen ve aralarında Yeorgiyadis’in de bulunduğu kişiler hakkında mahkemenin yakalama emri çıkardığı, olayın fark edilmesinin ardından ise Rum Başsavcısı Petros Kliridis’in duruma müdahale ederek bakanın isminin tutuklanması istenenler listesinden çıkarılmasını sağladığını yazdı.
   Habere göre Kliridis, bakanın adının listede yanlışlıkla yer aldığı iddiasında bulundu.
   Gazete, Maliye Bakanlığı’nın, dün söz konusu davaya ilişkin bir açıklamada da bulunduğunu ve çalışanların kendilerine bakanlık tarafından verilmesi öngörülen “hediye tazminatları” almak için 16 Kasım’a kadar başvurmadıkları halde hiçbir şey alamayacakları uyarısı yaptığını belirtti.
   Rum Maliye Bakanlığı’nın bu uyarısının davacıların avukatları tarafından “baskı unsuru” şeklinde nitelendirildiğini vurgulayan gazete, söz konusu davada “Kıbrıs Havayolları” eski çalışanlarının, şirketin kurtarılacağı vaadiyle kendilerinden kesilen paraları geri istediklerini hatırlattı.
   Fileleftheros gazetesi ise konuya ilişkin haberinde, Yeorgiyadis’in yakalama kararının yaklaşık yedi dakika sürdüğünü  belirtirken, manşetten verdiği bir diğer haberinde ise, Yeorgiyadis’in Rum “Kooperatif Merkez Bankası"nda işten durdurmalara gittiğini yazdı.
     Gazete haberinde, söz konusu banka yönetiminden dün iki kişinin görevden alındığı, bir kişinin de istifa ettiğini belirtirken, görevden alınanların ise “bankanın şimdiki yönetimine kim karşı gelirse kafası kesiliyor” yorumunda bulunduklarını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473