banner564

Çoğunluk işçiler

Rum Yönetimi 2014’te 14 bine yakın yabancıya oturma izni verdi

Çoğunluk işçiler
banner598
   Güney Kıbrıs’ta 2014 yılında oturma izni verilen yabancıların sayısı 13 bin 841 olarak açıklandı.
   Fileleftheros gazetesi, AB İstatistik Enstitüsü’nün verilerine göre, Güney Kıbrıs’ta oturma izini verilen yabancıların sayısının neredeyse 14 bine yaklaştığını, tam rakamın 13 bin 841 olduğunu yazdı.
   Gazete, Güney Kıbrıs’ın bu rakamla AB ülkeleri arasında yabancılara en çok oturma izni veren üçüncü ülke konumuna girdiğini belirtirken, bu izinlerin 7 bin 989’u çalışma, 2 bin 111’i ailevi sebepler ve bin 444’ü ise eğitim amaçlı verilen oturma izinleri olduğunu vurguladı.
   Gazete bir diğer haberinde ise, KKTC’de yaşamakta olan Türkiye kökenli kişiler konusunun Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirilen bir etkinlikte ele alındığını yazdı.
   DİKO AP Milletvekili Kostas Mavridis’in girişimiyle gerçekleştirilen etkinlikte Güney Kıbrıs’ın AB Daimi Büyükelçisi Kornilios Korniliu ve ABD Northwestern Üniversitesi Hukuk Fakültesi Başkanı Eugene Kontorovich de konuşma yaptı.
   Habere göre Mavridis konuşmasında, kendisi ve bir grup Rum göçmenin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvuruda bulunarak, KKTC’nin nüfus yapısının değiştirilmesi konusunda Türk yetkililer hakkında dava açılması ihtimalinin araştırılmasını talep ettiklerini belirtti.
   Rum AB Daimi Büyükelçisi Korniliu ise konuşmasında, Rum hükümetinin de Mavridis ve Rum göçmenlerin bu girişimine destek verdiğini belirtirken, ABD üniversitesi adına etkinliğe katılan Kontorovich de, “wikileaks belgelerine göre ABD hükümetinin verilerinin, her yıl KKTC’ye 10-15 bin Türkiye vatandaşının geldiğini gösterdiğini” savundu.
    Haberde, KKTC’deki TC kökenli vatandaşların sayısının 120 bini geçtiği iddiasında da bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474