banner564

Bakalım ne olacak?

Kitapsız eğitime başlayan Kumyalı İlkokulu’nda öğretmen açığını kapatmak için stajyer öğrenciler görevlendirildi

Bakalım ne olacak?
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Kumyalı’da, minik öğrenciler, öğretmen eksikliği ve kitap yokluğu gibi sorunlarla yeni öğretim yılına başladı. Diyalog muhabirine konuşan Kumyalı Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Öztürk, kardolu 5 öğretmen olması gereken okulda sadece 2 öğretmenin bulunduğunu ve okulda staj gören Atatürk Öğretmen Akademisi son sınıf öğrencilerinin derslere girerek eksikliği tamamladığını söyledi.

Öztürk: Öğretmensiz eğitim başladı
“Stajyer öğretmenlerin, öğretmen olmadan eğitim vermesi yasal mıdır” diyen Öztürk şöyle devam etti:
 “Hükümet 3 ay boyunca öğretmen alımı yapmadı. Öğretmen alımı için sınav 23 Eylül’de yapılacak. Yeni öğretmenlerin okulda göreve başlaması ise nerden bakarsanız 17 Ekim’i bulur. Yani bu çocuklar okul açıldıktan 1 ay sonra okula öğretmen gelmiş olacak.”
Öztürk, okulda kitap olmadığını da belirterek, çocukların kitapsız olarak eğitim almaya çalıştıklarını ifade etti. Yeni öğretim yılının yokluklar ve sıkıntılar içinde başladığını dile getiren Öztürk, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı göreve çağırdı.
Öztürk, sendikaların okullardaki öğretmen eksikliklerine dikkat çektiğini ancak stajyer öğretmenlerin derse girdiğini bilmesine rağmen bu hususu gizlediğini savundu.

Erkan: Devlet bize yardım etmiyor
Kumyalı İlkokulu Okul Aile Birliği üyelerinden Gönül Erkan’da okuldaki tüm maddi ihtiyaçları okul aile birliğinin karşıladığını, ne Milli Eğitim ne de Maliye Bakanlığı’nın kendilerine en ufak yardımda dahi bulunmadığını iddia etti.
Erkan, okulda şu an itibarı ile eğitimin son sınıf öğrencisi olan stajyer öğretmenler tarafından verildiğini belirtti.
Erkan, okulda kitap bulunmadığını ve temizlik malzemelerinin tamamen okul aile birliği tarafından alındığını söyleyerek, “Böyle eğitim mi olur? Bu sadece bizim okula mahsuıs değil, Karpaz bölgesindeki hemen hemen tüm okullarda aynı durum yaşanıyor” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474