banner564

İade edilecek

Türkiye’de 8 yıl hapislik cezası aldıktan sonra ortadan kaybolan Mustafa Tedik’in 5 yıldır ülkede olduğu ortaya çıktı

İade edilecek
banner598

 Suna ERDEN

Türkiye’de internet aracılığı ile hırsızlık yaptığı gerekçesi ile gıyabında yargılanarak 8 yıl hapse mahkum edilen Mustafa Tedik’in 5 yıldır KKTC’de olduğu ortaya çıktı. Tedik’in cezasının onanması üzerine Türkiye’de aranan şahıs ilan edildiği ve iadesinin istendiği belirtildi. Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alınan zanlı Tedik iade işlemlerinin tamamlanması için tutuklu beklemesi talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı hakkında tutukluluk talep eden polis, zanlı Mustafa Tedik’in Türkiye’de 2014 yılında işlediği ‘Bilişim sistemi kullanılarak hırsızlık suçundan’ 8 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini, verilen cezanın onanması ile aranan şahıs ilan edildiğini söyledi. Polis, zanlının KKTC’de olduğunun tespit edilmesi üzerine TC devleti tarafından iadesinin talep edildiğini ve bu doğrultuda Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.
Polis,iade işlemlerinin hazırlanması için zanlının 20 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlının işlemler gerçekleştirilinceye kadar 20 gün cezaevinde beklemesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473