banner564

Bakan Cemal’i  ‘Efe’ Cemal karşıladı

Hisarköy’de düzenlenen Orkide Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Bakan Cemal’i  ‘Efe’ Cemal karşıladı
banner598

Ömer KADİROĞLU

Hisarköy Orkide Festivali dün gerçekleştirilen törenle açıldı. İlk günü renkli görüntülere ev sahipliği yapan festival bugün de devam edecek. 
Köy meydanında yer alan festivalin açılışına Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, bazı milletvekilleri, Lapta Belediye Başkanı bölge halkı katıldı. 
Festivalin açılışında Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit’e gösterilen sıcak ilgi gözlerden kaçmadı. 
Efe kıyafeti ile festivalde ilgi odağı olan Cemal Boransel isimli vatandaş da adaşı Bakan Cemal Özyiğit’i karşılayanlar arasındaydı. 
Özyiğit ile Boransel arasında geçen samimi sohbeti görenler, “Bakan Cemal’i Beşparmakların Efesi Cemal” karşıladı yorumunda bulundu. Festivalin açılışının ardından stantlar gezildi. Festival alanında kurulan sahnede dans gösterileri ve müzik dinletileri konuşmalar gerçekleşti.
Köy Muhtarı Can Polat Şemi tarafından Bakan Özyiğit’e günün anısına hediye takdim edildi. Festival, çeşitli dans gösterileri ve müzik dinletileriyle sürdü. Festivalde stantlar kurularak yerli ürünler satışa sunuldu.
Vatandaşlar festivalden memnun olduklarını ve bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ifade ettiler. Diyalog’a konuşan vatandaşlar şunları ifade etti;
Vatandaşlar ne dedi…? Vatandaşlar ne dedi…?
Mehmet Tabur: 
Hisarköy Festivali en güzel ve en başarılı festivallerden biridir. Köylü bu festivali çok iyi bir şekilde başarıyor. Festivalin ilk ve organizenin iyi olması en iyi şekilde yapılmasını sağlıyor. Köyün ve Kıbrıs ürünlerinin tanıtılması adına önemli olan bu tür etkinlikler aynı zamanda yıllarca görüşmediğimiz tanıdıklarımızı görebilmemiz adına önemli etkinliklerdir.
Rebiye Yarıcı:
Gönyeli’den katılıyorum. Çok güzel bir şekilde organize edilmiş düzenli ve eğlencesi bol bir festival. Festivaller kültürümüzü tanıtmak ve gelecek nesillere taşınmasını sağlamak adına önemli etkinliklerdir. Temennim bu tür etkinliklerin çoğalarak devam etmesidir.
Kemal Gökalp:
Festival bu yıl da çok güzel bir şekilde gerçekleşti. Festival yapılmaya başladı başlayalı bu katılıyorum. Festivaller çok önemli etkinliklerdir. İnsanların kaynaşması, bir arada olması ve Kıbrıs kültürünün yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması adına önemli etkinliklerdir.
Yalkın Özbahadır:
Kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak adına önemli bir etkinlik olan festival Hisarköy’de başarılı bir şekilde gerçekleşti. Festivaller köylerin, köy ürünlerinin, Kıbrıs damak tatlarının tanıtılması adına önemli etkinlikler olmakla beraber insanların kaynaşması ve tanışması adına da önem taşıyor.
Umut Özbahadır:
Festivallerin önemi çok büyüktür. Kıbrıs el emeklerini ve damak tatlarını eğlenceli bir şekilde sergileyebileceğimiz bir etkinliktir. İnsanların kaynaşması ve bir arada olması açısından çok önemlidir. 

Mehmet Reis:
Çok güzel bir şekilde festivalimiz gerçekleşti. Bu etkinliklerin çoğalarak devam etmesini istiyoruz. Köylülerin bir birini görmesi ve yeni insanlarla tanışması açısından önemli olan bu etkinlikler başarılı bir şekilde gerçekleşiyor.
Enver Volkan:
Festivaller halkın tanışması, kaynaşması ve göremediklerimizi görmemiz açısından çok önemli etkinliklerdir. Ayrıca festivaller aracılığıyla Kıbrıs’ın damak tadı ve kültürü adamızda bulunan turistlere güzel bir şekilde tanıtmaya da yararı olduğundan artarak devam etmesini istiyoruz.
Kemal Barbet:
Festival çok başarılı bir şekilde gerçekleşti. Üreticilerin ürettiklerini satmak ve kültürümüzü tanıtmak adına önemli etkinliklerdir. Gençlik ve aileler bir birlerinden koptu bu festivaller aracılığıyla görüşebiliyor. Böylesi etkinliklerle köy halkı hem eğleniyor hem de kazanıyor.           

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474