banner564

‘Bana komplo kuruldu’

Teminat duruşmasına çıkarılan Polis Müfettişi Gülay Çekici, mahkemede konuştu; tüm suçlamaları reddetti

‘Bana komplo kuruldu’
banner598

 Suna ERDEN

Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli olduğu 2016-2018 yılları arasında birçok yolsuzluk olayına karıştığı iddia edilen Polis Müfettişi Gülay Çekici’nin tutuklandığı ilk anda, “Bırakın istifa edip, gideyim” dediği belirtildi.
Soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceği gerekçesiyle zanlı dün teminat duruşmasına çıkarıldı. Tutuklu yargılanması talep edilen zanlı tanık kürsüne çıkarak, “Hayatımı yolsuzluklara ve hukuka adadım. Bana kurulan komployu ortaya çıkarmak için her celseye geleceğim” dedi.

Üç ülkenin vatandaşı
Görevini kötüye kullandığı, rüşvet talep ettiği, soruşturma aşamasında olan gizli bilgileri ifşa ettiği, haksız mal edindiği ve soruşturma dosyalarındaki kanıtları çaldığı iddiasıyla tutuklu bulunan Polis Müfettişi Gülay Çekici dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Tarkan Kızıltuğ, zanlı hakkındaki suçlamaların 2016-2018 yılları arasında meydana geldiği öne sürülen ‘kamu görevlisinin rüşvet talebi’, gizli bilgilerin ifşası’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘haksız mal edinme’, ‘resmi sırları ifşa’ iddiaları olduğunu söyledi.
Kızıltuğ, zanlının işlediği suçların 15 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü, ayrıca rüşvet talep ettiğine ilişkin ses kaydı olduğunu da belirtti.
Kızıltuğ, ayrıca zanlının tutuklandığı anda ‘Bırakın istifa edip, çekip gideyim’ dediğini mahkemeye aktardı. 
Başmüfettiş Kızıltuğ, 90 kişiden ifade alındığını ve zanlının soruşturmaya etki etme olasılığı kalmadığını belirtti.
Tarkan Kızıltuğ, zanlının, Türkiye, KKTC ve Güney Kıbrıs vatandaşlıkları olduğunu açıkladı.
Zanlının Güney Kıbrıs’ta ABD elçiliğine başvuru yapıp 10 yıllık vize aldığını söyleyen Kızıltuğ, vizenin geçerli olduğunu belirtti. 
Zanlının yargılamadan kaçabileceğini kaydeden Kızıltuğ, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Bana komplo kuruldu
Zanlı Çekici’nin avukatları Derviş Akter, talebe itiraz etti ve yeterli kanıt olmadığını savundu. Akter, daha sonra müvekkili olan zanlıyı tanık kürsüsüne çağırdı.
Mahkemede yemin altında konuşan zanlı Çekici, hayatını yolsuzluklara ve hukuka adadığını söyleyerek, her celseye geleceğini ve kendisine kurulan komploya karşı mücadele vereceğini ileri sürdü. 
Gülay Çekici, oğluyla tatile gitmek için vize aldığını ileri sürdü. 
Yargıç Temay Sağer, aktarılan olguları değerlendirip, zanlının 2 ayı aşmamak üzere cezaevinde kalmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473