banner564

Eğitimde ilişkiler güçlenecek

KKTC’de temaslarda bulunan Bakan Selçuk, Kıbrıs’ın mili dava olarak kendilerinde ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirdi

Eğitimde ilişkiler güçlenecek
banner598

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün geldiği, KKTC’de devlet ve hükümet yetkilileriyle görüşmeler yaptı, KKTC'nin ilk yerli opera eseri Arap Ali Destanı’nın prömiyerine katıldı.

Konuk Bakan Ziya Selçuk dün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile ayrı ayrı görüştü.
Ziyaretlerinde Bakan Ziya Selçuk’a Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Murat Başçeri de eşlik etti.
Bakan Ziya Selçuk ziyaretlerdeki konuşmasında,  KKTC’deki eğitim faaliyetlerini yakından takip ettiklerini kaydetti ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun enerjisi, samimi yaklaşımı ve problem çözücü anlayışının işlerini karşılıklı olarak kolaylaştırdığını söyledi.
Kıbrıs’ın mili dava olarak kendilerinde ayrı bir yere sahip olduğunu dile getiren Selçuk, KKTC ile eğitim alanındaki işbirlikleri ile ilişkilerini güçlendirmek arzusunda olduklarını ifade etti.
Bazı alanlardaki iş birliklerinin sürdüğünü ve bunu derinleştirmek ve ileri götürmek için her  türlü tedbiri almaya hazır olduklarını kaydeden Selçuk, “sizlerin ortaya koyduğu yaklaşım ve burada eğitim kalitesinin artmasına dönük faaliyetler bizim  için de bir çalışma alanı olarak görülebilir” dedi.
Selçuk, buradaki çalışmalarını bugün daha da verimli şekilde sürdüreceklerine inandığını söyledi ve bu çalışmaların devamının takipçisi olacaklarını da belirtti.
“Burada bulunduğumuz süre içinde KKTC’nin bütün okullarında verilen eğitimin kalitesinin artması konusunda ne tür işbirlikleri yapılabilir, Türkiye Cumhuriyetindeki bazı yeni projelerin çalışmaların ve altyapının paylaşılması ve birlikte değerlendirilmesi konusunda ne tür girişimler yapılabilir bunları değerlendireceğiz birlikte” diyen Selçuk, ekip arkadaşlarıyla beraber eğitim sisteminin çeşitli alt bileşenleri konusunda da ayrıntılı çalışmalar yapma imkânı bulduklarını kaydetti.

Uluçay: Eğitim iki ülke için de önemli
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay Bakan Ziya Selçuk’u kabulünde, eğitimin bir ülke için en önemli unsur olduğunu kaydetti ve eğitime yapılan yatırımın uzun dönemli ve geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.
KKTC’nin yıllardır bunu hakkıyla yaptığını ve  başardığını kaydeden Uluçay,  KKTC’de eğitim sisteminin  arzu ettikleri gibi olması için canla başla çalıştıklarını dile getirdi.
Ülkeyi geleceğe taşımak için, yetişen ve yetişecek nesilleri geleceğe taşıdıklarını vurgulayan Uluçay, teknik anlamda bir takım eksiklikler olduğunu, bunların tamamlanması için de TC ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Çavuşoğlu: İşbirliği yüksek seviyede kalacak
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la bir araya geldi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda gerçekleşen görüşme öncesi konuşan Bakan Çavuşoğlu, daha önce Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bu ziyarette eğitimin geliştirilmesi ve daha iyi nesiller yetiştirmek için çalışmalar yapıldığını anlattı.
Nesilleri yetiştirip geleceğe taşımak için takım ruhu ile çalışıldığını belirten Çavuşoğlu,  “Kendi paydaşlarımız ile birlikte kendi ülkemize dünya insanına hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
KKTC’de zorluklar yaşandığı zaman Türkiye’nin her zaman el uzattığını kaydeden Çavuşoğlu, işbirliğinin en yüksek seviyede kalacağını belirtti.

Bakan Selçuk, TMK'yı ziyaret etti
Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile birlikte Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ni (TMK) ziyaret etti. 

İki mevkidaş TMK Rauf Raif Denktaş Kültür Salonu’nda öğretmenlerle bir araya geldi. 
Selçuk ve Çavuşoğlu’na, iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerinin geliştirilmesine koydukları katkıdan dolayı teşekkür edilen etkinlikte, öğretmenler Mustafa Fegan, Osman Cankoy ve Petek Cankoy müzik dinletisi sundu. 
Çavuşoğlu, dinleti sunan öğretmenlere de teşekkür ederek, dinletide Kıbrıs Türk tarihinin destanlarından birinin ağıtını dinlediklerini kaydetti.  
Ziya Selçuk da, eğitimde en büyük önemi öğretmenlere verdiklerini vurguladı ve öğretmenlerin sürekli kendisini geliştirmesinin önemine işaret etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474