banner564

TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nde yeni eğitim yılı başladı

Onuncu yıl coşkusu

TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nde yeni eğitim yılı başladı
banner598

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) yurt dışındaki ilk eğitim kurumu olan TED Kuzey Kıbrıs Koleji’nde bu yıl Onuncu ders yılı coşkusu yaşandı.
Okul kampüs alanı içinde yer alan açılış etkinliği Genel Koordinatör ve Okul Müdürü Sevinç Boztuna’nın öğrenci, öğretmen ve velilere başarılı çalışmaların devamını dileyen konuşması ile başlandı. 
TED Kuzey Kıbrıs Koleji koordinatörlerinden Ahmet İsfendiyar, okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerin yer aldığı 2019 – 2020 ders yılı açılış etkinliğine anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerinin şiir dinletileri ile devam edildi.  
Ardından da ortaokul ve lise öğrencilerinin günün anlamını ifade eden konuşmalarına yer verildi. Müzik öğretmenleri Pembe Gürtekin ile Saadet Çaluda’nın müzik dinletileri gerçekleşti . Eğitimde ve sporda başarılı öğrencilere ödül takdimi, öğrencilerin hep birlikte seslendirdikleri TED Andı sonrasında açılış etkinliği yerini ilk günün derslerine bıraktı. 

TED’de iklim grevi
Öte yandan 20-27 Eylül tarihleri arasında dünyanın dört bir yanında “Sıfır Gelecek” adı altında gerçekleşecek iklim grevlerine Türk Eğitim Derneği’ne (TED) bağlı 40 okulun 32 bin öğrencisi yine aynı kararlılıkla destek veriyor. 
TED Kuzey Kıbrıs Koleji kampüs alanı içinde yer alacak, öğrenci ve öğretmenlerin birlikte katılacağı okul boykot eylemi bugün saat 10.30 da başlayacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473