banner564

“Barra”

Bayrak ve pankartlar taşıyarak, düdük, davul ve trampetlerle slogan atarak meclis önüne gelen eylemciler, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu

“Barra”
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) “Göç Yasası” olarak niteledikleri Kamu Çalışanlarının Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın hükümet tarafından kaldırılmaması protesto etmek için eylem yaptı. 
Meclis önündeki eyleme Sendikal Platform da destek verdi.
Bayrak ve pankartlar taşıyarak, düdük, davul ve trampetlerle slogan atarak Cumhuriyet Meclisi önüne gelen eylemciler, burada “Birlik, mücadele, dayanışma” sloganları attı ve hükümete yönelik “Barra” dedi.
Meclis önünde yapılan konuşmaların ardından, ileri sürdükleri “muhalefetteyken farklı iktidarda farklı söylemlerde bulunan milletvekilleri” sinevizyonla gösterildi.
Meclis önünde Sendikal Platform adına konuşma yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Meclis koltuklarında oturanların yasaları ve Devlet kaynaklarını kendilerininmiş gibi kullandığını savundu.

Elcil: Şimdi bizi sarıyorlar
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, 1950’li yıllardan bu yana Kıbrıs Türk insanının sahip olduğu topraklara tutunmak için direndiğini, onurlu ve kendi ayakları üzerinde duran bir toplum olmak için çalıştığını söyledi.
Elcil, “Dün, bizimle birlikte Göç Yasası’na karşı çıkanlar, şimdi sözlerini hatırlamıyor… Eskiden bu Meclisin olduğu yerde sigara sarılırdı, şimdi de bizi sarıyorlar” dedi. 


Kaptan: Barikatları yıkanların hedefi koltuktu
KTAMS Genel başkanı Ahmet Kaptan da geçmişte eylem yaparken polis barikatlarını yıkıp içeri girmek isteyenlerin hedefinin koltuk olduğunun anlaşıldığını, ülkenin gerçek sahiplerininse bugün Meclis önünde eylem yapanlar olduğunu söyledi.

Şarkılı eleştiri
Eylemciler, Leymosun türküsünün sözlerini değiştirerek müzikle de eleştirilerde bulundu. Parçayı aynı zamanda öğretmen olan Frekans Grubunun solisti Çetin Keskinel seslendirdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473