banner564

Başarının anahtarı

LAÜ Sağlık Kongresi Sonuç Bildirgesine göre, hastanelerde kapasite kullanım düzeyi artırılmalı, maliyetler düşürülmeli

Başarının anahtarı
banner598
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “8. Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi” tamamlandı. 
LAÜ’den verilen bilgiye göre, kongre süresince yapılan sunumlar ve tartışmalar sonunda ortaya çıkan “sonuç bildirgesi” de yayınlandı.
Sonuç bildirgesinde, son yıllarda Türkiye’de gerçekleştirilen “Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde sağlık hizmetlerinin gerek sunumu gerekse kapsamındaki “farklılaşmalar, sağlık kurumlarında verimlilik, kalite, rekabet ile iç ve dış müşteri memnuniyeti” gibi özel konuların ön plana çıkmasına neden oldu, dolayısıyla bu kurumların modern yönetim yaklaşımları ile yönetilmesinin gerekliliği vurgulandı. 
Kongrede, sağlık sistemlerinde değişim nedenleri ve değişimin özel ve kamu hastaneleri üzerine etkileri de tartışıldı. 
Hastane kapasite kullanımının, maliyetlerin artması veya azaltılmasında doğrudan etkili olduğu vurgulanan bildirgede, bu nedenle sağlık kuruluşlarının sayısının veya yatak kapasitelerinin artırılması kararını vermeden önce kapasite kullanım düzeylerinin artırılmasının, maliyetlerin düşürülmesi açısından daha etkili olacağı kaydedildi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473