banner564

Doktorların da takdirini kazandı

Türkiye’nin ilk besin destekleri markası olan Zade Vital’in, 60 ülkeye ulaşmasına öncülük eden Mevlüt Büyükhelvacıgil’e yılın işadamı ödülü verildi

Doktorların da takdirini kazandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Türkiye’de, AR&GE ve inovasyona verdiği önem ile dünya çapında pek çok ilke imza atan Dr .Mevlüt Büyükhelvacıgil,  sağlık  alanında  yaptığı  çalışmalarla  tıp  dünyası ve doktorların takdirini kazandı.  Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı Beşeri Tıbbi Ürün Ruhsatlı ilk ve Tek Geleneksel Bitkisel Tıbbi ürünü ruhsatını, 2014 yılı Ocak ayında alma başarısını elde eden Dr.Büyükhelvacıgil, çalışmalarına hızla devam ediyor.
İskele’ye bağlı Bafra’daki Kaya Artemis Otel’de  24-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen 11. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi’nde, Türkiye’nin önde gelen kurumlarından Helvacızade A.Ş.’ninYönetim Kurulu Üyesi  Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, yılın işadamı ödülünü aldı.

Ürünleri 5 kıta ve 60 ülkede satılıyor
Dr. Büyükhelvacıgil, ödül töreninde yaptığı açıklamada; Helvacızade’nin 126 yıldır daha sağlıklı nesillere katkıda bulunmak hedefiyle hareket ettiğini ve bu doğrultuda her zaman fark yaratacak işlere imza attıklarını belirtti. 
Konya’daki Zade Tesisleri’nde ileri teknoloji ile üretim yaptıklarını söyleyen  Dr. Büyükhelvacıgil,  ürünlerinin 5 kıtada 60 ülkeye ulaştığını sözlerine ekledi. Helvacızade’nin Zade markası ile gıda ve Zade Vital markası ile sağlık alanında faaliyet gösterdiğini vurgulayan  Dr. Büyükhelvacıgil, inovasyon ve AR&GE’yi kurumun odağına alarak geleceğin iş kollarına yatırım yaptıklarının altını çizdi.  

Çalışmalar 7 yıl önce başladı
Ege Üniversitesi ile bugün yedi yıla ulaşan AR&GE çalışması ile Türkiye’nin ilk besin destekleri markası Zade Vital’i geliştirip, ürettiklerini söyleyen Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Türkiye’nin bitki zenginliğini yeni katma değerli ürünler haline getirdiklerini de iletti. Sağlık alanında yaptıkları çalışmalarla Dr. Büyükhelvacıgil, Türkiye’nin bilim insanlarının biraraya geldiği değerli bir platformda ödül almaktan gurur duyduğunu ve bunun daima ötesine geçmek için çalışacağını da sözlerine ekledi.
Dr. Büyükhelvacıgil, kısa bir süre önce de Avrupa İş Ödülleri (European Business Awards) tarafından, 34 ülke ve 1500 firma arasından “girişimcilik” kategorisinde Yüksek Onur Derecesi’ne layık görülmüştü.

“Helvacızade anayasası...”
Yüksek lisans çalışmalarını ABD Preston Üniversitesi‘nde Fonksiyonel Yağlar, doktora tezini ise Preston Üniversitesi‘nde “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Anayasa Uygulamaları” konusunda gerçekleştiren Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil’in "Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Aile Anayasası", "Aileden Kuruma Aile Anayasası", "Institutionalization and Constitution Implementation in Family Corporations" kitapları Türkiye ve dünyada üniversitelerde ders kitabı olarak da okutuluyor. Kitapta Helvacızade anayasasının büyük bir bölümü de okurlarla paylaşılıyor.

“Kıbrıs bizim için çok önemli...”
Helvacızade Yönetim Kurulu Üyesi ve Zade Vital Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Kuzey Kıbrıs’ın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulamadan da geçmiyor.
Kuzey Kıbrıs zeytininin doğallık yönünden taşıdığı zenginliğinin farkında olduklarını ve ürünlerinde KKTC’de üretilen zeytinden mutlaka faydalanacaklarına vurgu yapan Büyükhelvacıgil, Türkiye'nin ilk besin destekli markası olan Zade Vital’in doğuşunda ve markalaşamasında KKTC’nin ayrı bir yeri olduğunu belirtti. 

Özkan: Türkiye’nin Gastroentoloji alanında en büyük kongresi
Öte yandan Kaya Artemis Otel’ de geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirilen 11.Ulusal Gastroentroloji Konferansında 8 kişiye ödül verildi.  Konferans hakkında kısa bir bilgi veren kongre başkanı prof. Dr Hasan Özkan  Kongre’ nin Türkiye’ nin  Gastroentoloji alanında  en büyük ve uzun soluklu kongresi olduğunu söyledi. Gastroenteroloji alanında bilimsel çalışmaların sunulduğınu söyleyen Özkan 8 kişiye bu bağlamda ödül verildiğini anımsattı. Özkan, kendilerine her türlü yardım ve desteği sağlayan tüm KKTC kurumlarına da teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473