banner564

Kasım’da son tango

Rum İçişleri Bakanı Hasikos, ipotekli malların açık artırmayla satışını öngören yasanın, Meclis’ten geçmemesi durumunda maaş ödeyemeyeceklerini söyledi

Kasım’da son tango
banner598
  Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, ipotekli malların açık artırmayla satışını öngören yasanın Meclis’ten geçmemesi durumunda devletin Kasım ayında maaş ödeyemeyecek duruma gelineceğini söyledi. 
   Alithia gazetesine göre, Rum İçişleri Bakanı Sokrastis Hasikos, sözkonusu yasa tasarısını anlatmak ve destek istemek amacıyla Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile başlattığı parti ziyaretleri çerçevesinde  sözde sosyalist EDEK Partisi ve Çevreciler’le görüştü. Habere göre, görüşme sonrasında Rum Devlet Radyosu ve Televizyonu’na  açıklamalarda bulunan Hasikos, söz konusu yasa tasarısının oylanmaması durumunda devletin Kasım ayına kadar parasının bulunduğunu belirtti. 

“Halkı korkutmaktan vazgeçsinler”

   Hasikos, “Herkes, bu yasa tasarısına oy vermeyeceğini söylemeye başlarsa, o zaman da birçok soruna sahip olacağız” ifadesini kullandı. Kredi alanların, evlerini kaybetmeksizin kredilerini yeniden yapılandırmalarına yönelik araçlara sahip olduğunu söyleyen Hasikos, bazı kişilerin halkı korkutmaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade etti. 

Örgütler de karşı

   Bu arada çok sayıda Rum örgütünün, ipotekli malların açık artırmayla satışını öngören yasa tasarısına karşı olduğu ve bu yönde mücadeleye hazırlandığı belirtildi. 
   Haravgi gazetesi “Toplu Satışlara Mücadeleci ‘Hayır’ ” başlığıyla manşetten verdiği haberinde 15’ten fazla örgütün katıldığı “Toplum Tepki Gösteriyor ve Talep Ediyor” platformunun, taşınmaz malların topluca satışına “hayır” demek için topluca ve dinamik bir harekete geçmeye hazırladığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473