banner564

Basın özgürlüğüne darbe

Çakıcı, Diyalog TV’nin uydu yayınlarının durdurulmasının kabul edilemez olduğunu, Özyiğit de çok sesliliğin kısıtlanmaması gerektiğini belirtti

Basın özgürlüğüne darbe
banner598

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, 2014 yılından itibaren yayında olan Diyalog TV’nin uydu yayınlarının, (RTÜK) Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun kararı ile durdurulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek,  “İfade ve basın özgürlüğüne darbe vurulamaz” dedi.
Çakıcı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Diyalog TV’nin yayın politikası, duruşu eleştirilebilir ancak bu kararın alınmasında bir şahsın kullandığı cümleler, kurumda çalışan tüm basın emekçilerinin ödediği bir bedel olmamalıdır. Özellikle 1 Mayıs gününde yayının durdurulması bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Kapatma kararının bedelini, çalışanların ödeyecek olması, özellikle böylesi bir dönemde bizleri derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı.
Mehmet Çakıcı, kapatma kararını, “ifade ve basın özgürlüğüne vurulan bir darbe” olarak gördüklerini kaydederek, bir an önce düzeltilmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Özyiğit: Özgür basın herkesin arzusu
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de basın özgürlüğünün ülke demokrasilerinin vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini vurguladı. 
Özyiğit,‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ nedeniyle yayımladığı mesajda, basın özgürlüğünün demokratik toplum için elzem bir gereklilik olduğuna dikkat çekerek, basının özgür olmadığı ülkelerin gelişiminde sorunlar yaşandığını, dahası özgür olmayan medyanın, o ülkenin geleceği açısından da tehlikeli olduğunu kaydetti.
Daha özgür bir basının herkesin arzusu ve hedefi olması gerektiğini, ancak bu anlamda dönem dönem maalesef olumsuz gelişmeler yaşandığını, son olarak geçtiğimiz günlerde de Diyalog Tv’nin uydu yayınlarının kesildiğini anımsatan Özyiğit, çok sesliliğin, ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğini vurguladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473