Güney Kıbrıs’ta dün bin 968 kişiye Coronavirüs testi yapıldı. Yapılan testler sonucu 8 yeni Coronavirüs vakasına rastlandı. Güneyde vaka sayısı 872’ye çıkarken, toplam 64 bin 136 test yapıldığı açıklandı. Vakaların 3'ü yerli hastalarla temas eden, 2 kişi ise yurt dışından gelen kişiler olurken, 1 vaka hastanelerdeki testler, 2 vaka ise özel sektörde yapılan testler sonucunda belirlendi.
Rum Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son 24 saatte 8 yeni pozitif vaka belirlendiği belirtildi. Toplam vaka sayısı ise 872’ye yükseldi.
Bu arada Güney Kıbrıs’ta, Coronavirüs salgını sebebiyle uygulamaya konan karantina ve kısıtlama kurallarında gevşemeye gidilmesine bu sabah saat 06.00’dan itibaren başlanıyor.
Fileleftheros gazetesi, bu sabahtan itibaren binlerce kamu ve özel sektör çalışanının iş başı yapacağını belirterek, karantina kurallarının yeniden sıkılaşmaması adına halka, kurallara uyma çağrısı yapıldığının altını çizdi.
Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris ve Adalet Bakanı Yorgos Savvidis dünkü açıklamalarında, daha sıkı tedbirlere geri dönüş yaşanmaması adına halktan kurallara uymalarını talep etti.
Nuris, kısıtlamaların gevşetildiği bu dönemde halkın iki kat daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Güney Kıbrıs’ta bir günde bin 968 test
Güney Kıbrıs’ta 8 yeni vaka ile toplam sayı 872’ye yükseldi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
1
Kepenkler açılıyor
2
İfadeler ele verdi
3
Tedavi edilecek
4
Sanatçı Aysel Mirkasimova eserlerini sanatseverlerle...
5
Antalya ile Muğla'nın sahilleri ve meydanları...
6
“Okullar için acele etmiyoruz”
7
Türkiye’de can kaybı 3 bin 461
8
Can kaybı 250 bini geçti
9
İlginç bir uygulama
10
Güney'de sıkı denetim yapılıyor
SIRADAKİ HABER

