banner564

Başka canlar yanmasın

Trafikte seferberlik ilan edilmesini memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, kazaların azalması için ‘hep birlikte’ mücadele edilmesi gerektiğini söyledi

Başka canlar yanmasın
banner598

Ömer KADİROĞLU
Hükümetin trafikte ‘seferberlik’ ilan etmesi vatandaşları memnun etti. Alınan kararı destekleyen vatandaşlar son zamanlarda artan ve ölümle sonuçlanan kazaların yürekleri yaktığını belirterek, “Hep birlikte mücadele etmeliyiz. Kazalar olmasın, artık canlar yanmasın” dedi.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar “Yollarda kontroller artırıldı. Daha sıkı denetim getirildi. Bunu olumlu karşılıyoruz. Sürücülerimiz de kurallara uyarsa ve yollardaki eksiklikler de giderilirse o zaman iyi bir sonuç alabiliriz” şeklinde konuştu. Vatandaşlar, 100 yeni polisin alınacak olmasının da sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı. 

Ne dediler… Ne dediler…

Kemal Garip: 
Ülkemizde yaşanan trafik kazalarında son zamanlarda ciddi bir artış var. Hemen her gün bir trafik kazası duyuyoruz. Bu kazaların birçoğu ölümle sonuçlanıyor ve ailelerin evlerine ateş düşüyor. Kazaların birçoğunda sürücülerin kural ihlalleri olsa da maalesef yolların bakımsızlığı ve yeteri kadar aydınlık olmaması da etkili oluyor. Yetkililer geçtiğimiz gün trafikte seferberlik başlatıldığını açıkladılar. Ayrıca 100 yeni polis alınacakmış. Bunlar güzel ve umut verici gelişmelerdir. Yollarda devriyeler çoğalırsa sürücüler de dikkatli olursa o zaman kazalar azalır ve insanlar ölmez. Ailelerin ocağına ateş düşmez. Sadece polis değil vatandaşlar da bu seferberliğe katkı koyup yollarda daha dikkatli sürüş yapmalıdır.

Ahmet Yıldız:
Ülkemizde ne yazık ki son zamanlarda kazalarda artış görülüyor. Kaza haberlerini duyduğumuzda tanımasak da çok üzülüyoruz. Gencecik insanlar kazada hayatını kaybediyor. Kazaların sebebi sürücüler olsa da bozuk yollar da büyük kazalara sebebiyet veriyor. Şimdi yetkililer trafikte seferberlik ilan etti. Ayrıca teşkilata 100 yeni polis alınacakmış. Bu çok güzel bir adımdır. Halk olarak memnun olduk. Bir de sürücüler dikkatli olursa, yollardaki eksiklikler de giderilirse alınan kararların daha etkili olacağını düşünüyorum.

Zeki Özer:
Hemen her gün bir kaza haberi alıyoruz ve bu kazalar her geçen gün artarak devam ediyor. Kazalara hem şoförlerin dikkatsizliği hem de yolların hali neden oluyor. Yetkililer geçtiğimiz gün trafikte seferberlik ilan ettiklerini açıkladılar. Yollarda kontroller artırıldı. Daha sıkı denetim getirildi. Bunu olumlu karşılıyoruz. Sürücülerimiz de kurallara uyarsa ve yollardaki eksiklikler de giderilirse o zaman iyi bir sonuç alabiliriz. Herkesi trafik konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum. Hepimiz dikkat edersek kazalar azalır, ölümler olmaz ve canlar yanmaz.

Cemal Karacanlı:
Kaza haberlerini duyduk sonra hem üzülüyor hem de kızıyorum. Sürücüler seyahat halindeyken dikkatsizce ve süratli seyahat ediyor. Bir diğer konu ise yolların bakımsızlık ve aydınlatmanın yeterli olmaması… Yollardaki eksikliklerin giderilmesi, sürücülerin eğitimlerinin yeterli derecede verilmesi ve denetimlerin artırılması kazaların azalmasını sağlayabilir. Şimdi yetkililer bir adım attı. Trafikte seferberlik ilan etti. Bizlerin de alınan kararı destekleyici adımlar atmamız gerekiyor. Sürücüler de yollarda daha dikkatli olmalı, yetkililer üstüne düşeni yapmalı.

Ünsal Demirci:
Son zamanlarda basından takip ettiğim üzere kazalarda ciddi bir artış olduğu görülüyor. Yetkililer kolları sıvadı ve önlemler almaya başladı. Trafikte seferberlik ilan edildi. Denetimler artırılacak. Umarım sürücülerimiz de duyarlı olup kazaların azalması için yardımcı olur. Ayrıca yollardaki eksikliklerinde giderilmesi halinde çok daha etkili bir sonuç alacağımıza inanıyorum.

Cihan Bolu:
Trafik kazalarında son zamanlarda çok fazla bir artış var. Yollarda olduğumuz sürede her zaman endişe içerisindeyiz. Sürücülerin dikkatsizliği, aşırı süratin ve yolların durumu kazalara sebep oluyor. Yollardaki çukurlardan kaçmak isteyen araçlar ya yoldan çıkıyor ya da karşı şeritten gelenle çarpışıyor. Bu konularda gerek sürücülerin gerekse yetkililerin gerekli önlemleri alması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474