banner564

Başkan Buhara itham altında

Geçitkale’de, Savcı ve polis gözetiminde açılan Mehmet Goççino Yaramaz’a ait mezarda kafatası bulunamadı

Başkan Buhara itham altında
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Kuzey Kıbrıs’ta ilk defa bir mezar hırsızlığı ortaya çıkarıldı. Gazimağusa’ya bağlı Geçitkale’de, 2011 yılında Belediye başkanı Dr. Kıvanç Buhara’nın talimatı ile açıldığı iddia edilen Mehmet Goççino Yaramaz’a ait mezarda kafatasının çalındığı, 3 yıllık bir gecikme sonrasında teyit edildi.
    Başkan Buhara’nın o dönem diş hekimliği eğitimi gören oğlunun, deneylerde kullanılmak üzere kafatasına ihtiyaç duyduğu ve Mehmet Goççino Yaramaz’ın mezarının bu nedenle açıldığı iddia edilmişti.
   Dönemin bağımsız Belediye Başkanı Buhara, bu iddiaları yalanlarken, daha sonra iktidardaki UBP’ye geçmişti.  
   Üç yıl önce ülke gündemine yerleşen ve merak uyandıran kafatası hırsızlığı konusunda dün beklenmedik bir gelişme yaşandı ve merhum Yaramaz’a ait mezar; Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, polis ve bir doktor nezaretinde 2 tane belediye çalışanı tarafından açıldı. Saat 10.00 sıralarında gerçekleşen kazı sırasında Geçitkale’nin şimdiki Belediye başkanı Hasan Öztaş ile Mehmet Goççino Yaramaz’ın ailesi de hazır bulundu. 
   Yaramaz’a ait kafatasının mezar içinde bulunmadığının tespit edilmesi sonrasında, eski Belediye Başkanı Dr.Kıvanç Buhara’nın yanı sıra 3 belediye çalışanı polis tarafından gözaltına alındı.

Mezarın açıldığı belliydi

   Mezarı açılan Mehmet Goççino Yaramaz’ın oğlu Osman Yaramaz Diyalog’a yaptığı açıklamada büyük bir acı yaşadıklarını söyledi. İddia ortaya atıldığı zamanlar mezarlığa giderek inceleme yaptıklarını söyleyen Yaramaz,  “o dönemde babamla birlikte rahmete kavuşan iki kişinin mezarı da yan yanaydı.  Mezarları incelediğimiz zaman babamın mezarındaki toprağın diğerlerinden daha kabarmış bir biçimde olduğunu görmüş ve endişelenmiştikç. Yani mezarın açıldığı belliydi ve olayın üzerine gitmeye karar verdik” dedi. 

Bizi susturmaya çalıştılar

   İddianın ortaya atıldığı günlerde isimlerini  vermek istemediği bazı kişilerin kendilerine olayın üstüne gitmemelerini, aksi halde belediyede çalışan damadının işinden olacağı yönünde tehditlerde bulunduğunu aktaran Yaramaz, bir yandan da bu kişilerin “istersen oğlunu belediye de işe alalım” dediklerini söyledi. 
   Kendilerinin hiçbir zaman olayın üzerine gitmekten vazgeçmediklerini dile getiren Yaramaz, o dönemde iddiayı ortaya atan ve mezarı kendisinin kazdığını söyleyen Sonuç Kunna’ya defalarca olayın doğru olup olmadığını sorduğunu ve Kunna’nın her defasında  kendisine “ hapise bile girmeye razıyım, olay doğrudur”  dediğini aktardı. 

Dönemin Başbakanı da suçlanıyor

   Olayın üzerine gittiklerini söyleyen Yaramaz, ancak eski belediye başkanının arkasının o dönemde sağlam olduğunu ve olayın dönemin Başbakanı İrsen Küçük tarafından bastırıldığını iddia etti. 
   Uzun süre sabırla beklediklerini ifade eden Yaramaz, “nihayet geçtiğimiz ay bakanlar kurulu tarafından beklediğimiz karar çıktı ve  mezarı açıp incelediler” şeklinde konuştu. 

Kemikler dağınık şekilde bulundu
   Kemiklerin toprağın 50 cm kadar altında dağınık halde bulunduğunu söyleyen Yaramaz, çene kısmının da bulunduğunu ancak kafatasının bulunamadığını ifade etti.
   Babasının mezarının açıldığı an acısının yeniden tazelendiğini ifade eden Yaramaz,  bu olay karşısında oldukça üzüldüğünü dile getirdi. 
   Ülkede ilk defa böyle bir olay yaşandığını ve bunun da kendi başlarına geldiğini söyleyen Yaramaz, “üstelik bu olayda bir belediye başkanının adı geçiyor ve bu durum üzüntümüzü bir o kadar daha artırıyor. Yazıklar olsun”  dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474