banner564

Başkent ışıl ışıl olacak

LTB ile Kıb-Tek’in anlaşmasına göre Lefkoşa’daki aydınlatma direklerinin tümüne, 4 ay içinde led ampül takılacak

Başkent ışıl ışıl olacak
banner598
 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) yetkilileri, başkent Lefkoşa’nın aydınlatma sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldi. 
LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, KIB-TEK binasında gerçekleştirilen görüşmeye, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Asbaşkan Akın Aktunç ve Park Bahçeler Aydınlatma ve Trafik Şube Amiri Ferdiye Sav, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve kurum yetkilileri katıldı. 
Yapılan görüşmede, Lefkoşa genelinde yer alan aydınlatma lambalarının durumlarını açıklayan beş sayfalık bir rapor LTB tarafından KIB-TEK’e sunuldu. Raporda; bozuk ve kırık lambalar yanında, aydınlatmada yaşanan bazı sorunlar ile ilgili olarak kurum bilgilendirildi. 
Yapılacak işbirliği içerisinde KIB-TEK’in sorumluluğundaki aydınlatma lambaları konusunda sunulan rapordaki aksaklıkların düzeltilmesi adına LTB’ye yetki ve malzeme temini yapılması konusunda mutabakata varıldı.
Toplantıda, Lefkoşa genelindeki aydınlatma lambalarının değişimi ihalesi de görüşüldü. KIB-TEK tarafından led ampul alımı konusunda ihaleye çıkılırken, 4 aylık bir süre içerisinde tüm Lefkoşa’daki lambaların led ampul olacağı, bu sayede hem enerji tasarrufunda bulunulacağı, hem de daha etkili bir ışıklandırma sağlanacağı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474