banner564

Tedavi edilmeli

5 yaşındaki yeğenine cinsel saldırıdan 3 yıl hüküm giyen Mehmet Kurum, tahliye olduktan 9 ay sonra bu kez komşu kadının külotlarını çaldığı gerekçesiyle tutuklandı

Tedavi edilmeli
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Kumyalı Köyü’nde 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde yeğeni olan 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunmaktan dolayı 3 yıl hapse mahkûm olan Mehmet Kurum, cezasını tamamlayıp tahliye olduktan sonra yine rahat durmadı. Zanlı cezaevinden çıktıktan 9 ay sonra bu kez komşusuna cinsel taciz suçlaması ile gözaltına alındı. 
Komşusunun, avluda çamaşır ipinde asılı olan 3 adet külotunu çalan Kurum’un, 2 defa da cinsel içerikli mektup yazdığı öne sürüldü.
Şikâyet üzerine harekete geçen polis, komşu kadının çalınan iç çamaşırlarından 2 tanesini zanlının kazağı arasında, birini ise üzerinde buldu.
Gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemede söz alan zanlı, çok pişman olduğunu ve özür dilediğini belirterek, “Aşkımın kurbanı oldum” şeklinde konuşarak kendini savundu. 

Telden iç çamaşırlarını çaldı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Salih Fidan Ersan, zanlının 14 Şubat 2019 tarihinde, Gazimağusa’da, komşusunun avlusunda, telde asılı olan 3 adet kadın külotunu sirkat ettiğini söyledi. 
Zanlının, komşusu olan kadına aynı tarihte cinsel içerikli aşk mektubu yazarak pencereden içeri attığını belirten Ersan, zanlının 18 Şubat 2019 tarihinde yeniden cinsel içerikli aşk mektubu yazarak kapı altından içeri bıraktığını ifade etti.
Zanlının cinsel taciz ve sirkat suçları ile ilgili methaldar olduğunu aktaran Ersan, davalarını kabul ettiğini söyledi.
Soruşturmanın tamamlandığını bildiren Ersan, zanlının, 16 yaşından küçük çocuğa cinsel saldırı suçunu işlediğini ve 3 yıl ceza aldığını anımsattı.
Zanlının tahliye olduktan sonra yine benzeri bir suç işlediğini vurgulayan Ersan, ıslah olmadığını ve olayın bölgede infiale yol açtığını belirterek, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Davalarını cezaevinde bekleyecek
Yargıç Umut İnan’ın söz hakkı vermesi üzerine zanlı, “Çok özür dilerim, pişmanım. Aşkınım kurbanı oldum” şeklinde konuştu. 
Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının, davaları görüşülünceye ve her halükarda 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473