banner564

Bedis’in durumu içler acısı

Gazimağusa ve civar köylerde yaşayanların kullandığı tek piknik alanı yok olmak üzere

Bedis’in durumu içler acısı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa, Yeniboğaziçi ve civar köylerin tek piknik yapabildikleri yer olan Bedis Piknik Alanı günden güne yok oluyor. Bölge insanının güneşli olan her hafta sonu, yer bulabilmek için sabahın erken saatlerinde akın ettiği ve akşama kadar keyifli saatler geçirdiği alana gerekli ilginin gösterilmemesi bölge halkını üzdü
Diyalog muhabirini arayan bölge sakinleri, bölgedeki tek piknik alanının bakımsız durumda olduğunu ve yetkililerin piknik alanını adeta kaderine terk ettiğini söyledi. 
Alandaki piknik masalarının çoğunun kırık olduğunu belirten vatandaşlar, mangalların da kırılıp döküldüğünü belirtti.
Ortaya çıkan durum nedeniyle son yıllarda herkesin masa, sandalye ve mangalını yanında getirmek zorunda olduğunu ifade etti.

Büyükkonuk’a mı gidelim
Büyükkonuk’ta bulunan piknik alanında masa ve mangalların iyi durumda olduğunu ve oranın sürekli bakım halinde olduğunu belirten vatandaşlar, “Kendi ayağımızın dibinde piknik alanı varken, oraya mı gidelim” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Çöpler yerlerde, teller paramparça
Bedis Piknik Alanında dikkat çeken bir diğer kötü görüntü ise yerlerin çöplerle dolu olması. Bu duruma da tepki gösteren vatandaşlar, Bedis Piknik Alanının temizliğinin yeterince yapılmadığından yakındı.
Vatandaşlar ayrıca piknik yapanlara da sorumluluk düştüğünü belirterek, herkesin kendi çöpünü piknik alanında bırakmayarak toplaması gerektiğini belirtti.
Ayrıca piknik alanını çevreleyen tellerinde parçalandığını belirten vatandaşlar, turistik yer olan Salamis Harabelerine giden tursitlerin, piknik alanı önünden geçtiğini ve bu içler acısı tabloya şahit olduğunu ifade etti. 
Vatandaşlar başta Yeniboğaziçi Belediyesi olmak üzere tüm yetkilileri, bölgenin tek piknik alanı olan “Bedis” için göreve çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474