banner564

Bekir Korkmaz bisikleti kaptı

KKTCELL Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen şiir yarışmasında Çamlıbel Aysun İlkokulu birinci oldu

Bekir Korkmaz  bisikleti kaptı
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, trafik haftası çerçevesinde, Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin (TKÖD) KKTCELL Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlediği ilkokullararası şiir yarışmasına katıldı.
Çamlıbel Aysun İlkokulu, Zümrütköy İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu ve Dörtyol İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri yarışmada trafikle ilgili şiir okudu.
Yarışmaya geçilmeden önce konuşmalar oldu. Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ve Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, konuşmalarında çocukların trafikte dikkatli olmasını istedi.
Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, şiir yarışması öncesi yaptığı konuşmada trafik kazalarına dikkat çekti.
“Trafik kazalarının en büyük nedeni sürattir” diyen Beşerler, “Bunu, Polis Genel Müdürlüğü’nün denetim çabalarıyla halletmek mümkün değil. Trafik suçlarından ehliyeti alınan sürücülerin ehliyetlerini, tabi tutulacakları eğitimden sonra geri alması için gerekli yasal düzenlerleri yapıp, bunu hayata geçirmeliyiz” dedi.
Ahmet Beşerler, ülkeyi ziyaret eden yabancıların trafikte karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili olarak da Türkçe, İngilizce ve Rumca dillerinde broşürler hazırlandığını ve dağıtıldığını aktardı.

Avcı: Bir hayali gerçekleştirdik
Dernek Başkanı Mehmet Avcı, KKTCELL Trafik Eğitim Parkı’nın 6’ncı yılında olduğunu ifade ederek, “Trafik eğitim parkı adada tek. Biz bir hayali gerçekleştirdik. Bu parkı kurarken, ‘başarabilecek miyiz?’ gibi sorular hep aklımızdaydı. Devletin bir sivil toplum örgütü ve şirketle işbirliğinin güzel meyvesini aldık” dedi.
Konuşmasında 2 bine yakın yetişkinin de burada eğitim aldığını belirten Mehmet Avcı, “Trafiği esas bozan, kurallara uymayan yetişkinler” dedi.

Yazıcı: Şimdiki öğrenciler şanslı
Kuzey Kıbrıs Turkcell (KKTCELL)Genel Müdürü İsmet Yazıcı ise konuşmasında, öğrencilerin şanslı olduğunu, kendisinin çocukken böyle bir ortamda trafik eğitimi almadığını kaydetti.
Yazıcı, örnek aldığı, canı gibi bir sevdiği birini “trafik canavarına” kurban verdiğini de söyleyerek, “Trafik konularına her zaman duyarlı oldum. KKTC’de trafik konusunda böyle inisiyatiflerin olduğunu görmek adaya yeni gelen biri olarak beni mutlu etti” dedi.

Çamlıbel Aysun İlkokulu birinci oldu
Konuşmaların ardından şiir okuma yarışmasına geçildi. Yarışmada Çamlıbel Aysun İlkokulu’ndan Bekir Korkmaz birinci, Zümrütköy İlkokulu’ndan Sevilay Çuvalcıoğlu ikinci, Büyükkonuk İlkokulu’ndan Gamze Milli üçüncü oldu.
Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’ndan İlgi Afacan yarışmayı 4’üncü, Dörtyol İlkokulu’ndan Göktu Yazgı da 5’inci sırada tamamladı.
Birinci gelen öğrencilere bisiklet ve kask seti, ikinci ve üçüncü gelen öğrencilere kask seti, el feneri ile trafikte görünür olmayı sağlayan sarı yelek verildi.
4’üncü ve 5’inci gelen öğrenciler de ödül olarak fener ve sarı yelek aldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474