banner564

Beklenen oldu

Güzelyurt’tan, Gazimağusa’ya su akışı kesildi, bölge krize girdi

Beklenen oldu
banner598
Pelin YÜKSELAY
   Anamur’dan gelen tonlarca suyun aylardan beri uzlaşmazlık yüzünden denize aktılması yetmezmiş gibi; Güzelyurt’taki kuyuların tamamen tuzlanması ve yeterli kaynağın elde edilememesi nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanmaya başladı. 
   Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Güzelyurt’tan günde 4 bin ton su aldıklarını, ancak ‘Pompa istasyonunda arıza olduğu gerekçesiyle’ 11 günden beri su akışının durduğunu söyledi.
   Diyalog’a konuşan Arter, denizden günlük 6 bin 500 ton su arıtmalarına karşın, tüm ihtyaçların karşılanamadığını belirterek, bölgede ciddi bir sıkıntının yaşandığına dikkat çekti. Arter, bazı bölgelere 4-5 günde bir su verilebildiğini söylerken, vatandaşlara tasarruf çağrısı yaptı.  

En çok sıkıntıyı Mutluyaka çekiyor…
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelyurt’tan Gazimağusa’ya günde 4 bin ton su akışı sağlandığını kaydetti.
Bunun haricinde deniz arıtma sistemleri bulunduğunu da kaydeden Arter, deniz arıtma tesisinden de günde 6 bin 500 ton su elde ettiklerini, elde edilen suyun 5 bin tonunun şehre verildiğini, bin 500 tonun ise DAÜ ve Askeri birliklere verildiğini kaydetti.
En çok su sıkıntısı yaşayan bölgenin Mutluyaka olduğunu kaydeden Arter, “suyu genellikle dengeli dağıtmaya çalışıyoruz ancak, yine de büyük sıkıntılar yaşıyoruz. En sıkıntılı bölgemiz Mutluyaka’dır.  Mutluyaka suyu Güzelyurt hattından ve Yeni Boğaziçi'nden alıyor. Çayönü Pompa tesisinde de şu sıralar sıkıntı var. Güzelyurt’tan gelen suda kesilince, en büyük sorunu bu bölgemiz yaşamış oluyor” dedi.

Belediye açıklama yaptı…
Öte yandan konuyla ilgili Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamay ise şöyle:
“Güzelyurt’tan Gazimağusa’ya 11 gündür su verilmemesi ciddi su sıkıntısına neden oluyor. Su İşleri Dairesi 13 Nisan Çarşamba günü açıklama yaparak Serhatköy Pompa İstasyonu’nda arıza meydana geldiği ve kısa süreliğine su temininde kesinti yaşanacağını duyurmasına rağmen, Gazimağusa kentine 7 Nisan’dan beri hiç su gelmemesi sebebiyle 11 gündür su konusunda büyük mağduriyet yaşanıyor.
Elde edilebilen bilgilere göre, Serhatköy’deki çalışmaların devam ettiği, ancak Su İşleri Dairesi’nin tespit edemediği bir nedenle Güzelyurt’tan ana hatta verilen suyun Dikmen’deki ana depoya ulaşmadığı öğrenildi. Gazimağusa’ya gelen suyun tamamen kesik olması nedeniyle belediyeye ait Deniz Suyu Arıtma Tesisi’nden sağlanan suyla bölgelere dönüşümlü su verilmeye çalışılıyor. Gazimağusa Belediyesi Su İşleri Amirliği, tamirat çalışmalarının uzama ihtimaline karşı suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini belirtti.”

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474