banner564

Belediyelere çağrı yapıldı

Biyologlar Derneği, haşereyle mücadelede kimyasal kullanılmamasını istedi

Belediyelere çağrı yapıldı
banner598
Biyologlar Derneği, haşereyle mücadelede insan ve hayvan sağlığını dikkate alarak çevreye verilecek zararı en aza indirgemek gerektiğini vurgulayarak, çünkü çevrenin göreceği zarardan yine insanların ve hayvanların etkileneceğine dikkat çekti.
Biyologlar Derneği, belediyelerin haşerelerle mücadelede mekanik veya biyolojik mücadele yöntemlerini kullanmasını; kesinlikle insan, hayvan ve çevre sağlığını tehdit eden kimyasalları kullanmamasını talep etti.
Biyologlar Derneği, “Belediyelerin Sivrisinek Mücadele Yöntemleri” konusunda Belediyeler Birliği binası önünde basın açıklaması yaptı.
Dernek Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Türkseven toplanma amaçları hakkında basına bilgi verdi; basın açıklamasını ise Yönetim Kurulu adına Gizem Mulla okudu.
Niyazi Türkseven, dernek olarak tarımda ve sivrisinekle mücadelede belediyelerin kullandığı her türlü kimyasal ilaca karşı olduklarını belirterek, bu kimyasalların sadece insan değil çevre sağlığını da tehdit ettiğini söyledi.
Yazın başlamasına az bir süre kala belediyelerin sivrisineklerle kimyasal mücadeleye girişmek için çalışma başlattığını ifade eden Türkseven, “Biz dernek olarak kesinlikle bunun karşısındayız. Bugün de buraya konuya dikkat çekmek ve belediyeleri uyarmak için geldik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474