banner564

“Tutkudan da öte bir şey”

Merit Oteller Grubu’nun sponsor olduğu başarılı golfçü Emrah Şimşek golf sevdasını Diyalog Gazetesi’ne aktardı

“Tutkudan da öte bir şey”
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Merit Oteller Grubu’nun sponsorluğunda şampiyonluklar kazanmaya hazırlanan başarılı golfçü Emrah Şimşek golf tutkusunun her şeyden ötede olduğunu vurguladı. Emrah Şimşek golf ve geleceği ile ilgili her şeyi Diyalog Gazetesi’ne anlattı. 

Golf oynamaya nasıl ne nerede başladınız?
Golf sporuna çok küçük yaşlarda babam sayesinde Amerikan Hava Üssü İncirlik Sahası’nda başladım. O zamanlar beni golf sahalarına fazla almıyorlardı. Bana hediye edilen golf topu sayesinde bu spora olan merakım çok daha fazla oldu. Ben bu sporu yapacağım diyerek çok çalışmaya başladım. Uzun yıllar Türkiye’de bu sporla ilgilendim ancak golf sporuna olan ilgi çok azdı. Ama hiçbir karşılık beklemeden kendi çapında antrenmanlar yaparak kendimi geliştirdim.

Kıbrıs’a ne zaman geldiniz ve buradaki çalışmalarınız ne durumda?
Kıbrıs’a 7 yıl önce geldiğimde golf sporunun burada ne kadar yapıldığını, ilgi var mı, kulüp olarak kaç kulübün bu sporu bünyesinde barındırdığını bilmiyordum. Benim amacım buradaki golf sporuna meraklı olanlara katkı koymak, onların gelişimini sağlamaktı. Golf Federasyonu Başkanı Dr. Hasan Öztoprak sayesinde golf sporunu çok daha iyi yapmaya başladım. Federasyonun çalışmaları gerçekten çok iyi. Başta Dr. Hasan Öztoprak olmak üzere oradaki hocalarımızla çok iyi işler yaptık. Özellikle golf sahalarında tanıştığım Hogon Stott sayesinde golfu daha çok sevdim. Golf oynamadığım günlerde bile hep golfla yaşıyorum.

Golf zenginlerin yaptığı bir spor mu?
Golf sporu belki çok zengin insanların yaptığı sadece zevkten öteye gitmeyen bir spor olarak görünse de benim için hiç de öyle değildir. Ben sadece manevi yönüyle bu sporu yapıyorum. Benim zenginliğim de budur. Golf sporu sayesinde doğayı sevmenin yanında insanlara karşı saygıyı da öğrendim.

Turnuvalara katılıyor musunuz?
Bu güne kadar hatırlayamadığım kadar turnuvaya katıldım. Her turnuvada kendime biraz daha geliştirdim. Uluslararası turnuvalara katıldım. Uluslararası Cape Caliakra Golf Turnuvasında dereceler elde ederken Balkanlara karşı da oynayarak başarılar elde ettik.
Benim elde ettiğim başarılardaki sırrım inanmak oldu. Tabi ki elde edilen bu başarıların başında Merit ailesinin bana verdiği destek geliyor. Onlar sayesinde bu başarıları elde ediyoruz. Bu destek devam ettiği sürece daha birçok başarıya ulaşacağız. Ülkemiz KKTC’nin tanıtımındaki katkıları çok fazladır. KKTC adına turnuvalara katılmaktan da gurur duyuyorum. Onlara çok ama çok teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde Bulgaristan’da düzenlenecek Uluslararası Cape Kaliakra Open Golf Turnuvası’na katılacağım. Hedefim orada şampiyon olmaktır.

Sizi etkileyen turnuvalar var mı?
Türkiye’deki Sarom Diamond Golf Turnuvası’na katılıp orada oynamaktan büyük zevk alıyorum. Tek isteğim Türkiye’de ve burada bu gibi sahaların çoğalmasıdır. Çocuklarımızın bu sporu daha fazla sevmelerine yardımcı olmalıyız. Aileler çocuklarının bu sporu sevmelerine katkı koymaları gerekir. Bizlerden fazla gelecekte çocuklarımızın daha fazla oynamak isteyeceği bu sporu birçok zengin kişi ve büyük şirketlerin golf sporunu geliştirmek için katkı koymalarını istiyorum.

KKTC’deki golf sporunu nasıl buluyorsunuz?
Burada özellikle de CMC Golf Kulübü’nde oynamaktan çok mutluyum. Orası mükemmel bir yer. Deniz kenarında olması bizlere çok daha büyük bir oynama arzusu veriyor. Düzenlenen her turnuvada katılımın fazla olması da bizleri sevindiriyor. Bunda Dr. Hasan Öztoprak ve Gülay Garabli’ye de ayrıca teşekkür etmek isterim.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474