banner564

Padania şampiyon: 3-5

CONIFA Euro 2017’de KKTC Milli Takımı rakibi karşısında penaltı atışları sonrasında kaybederek ikinci oldu

Padania şampiyon: 3-5
banner598
Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı 
Hakemler: Dimitrii Zhukov, Vitalii Mazin, Valerii Kravchenko 
KKTC: Hasan Piro, Adil Uçar (Dk.46 Fırat Ersalan), Serhan Önet, Hüseyin Adal, İbrahim Çıdamlı (Dk.46 Uğur Gök), Çağrı Kıral, Halil Turan, Kasım Tağman (Dk.46 Kenan Oshan), Salih Say, Mustafa Yaşınses, Mehmet Erol
Padaina : Marco Murriero, Leonardo Muchetti, Roberto Rudi, Stefano Tignonsini, Nicolas Dossi, Luca Ferri (Dk.69 Nicola Mazzotti), Andrea Rota (Dk.83 Andrea Azzolin), Gianluca Rolandone (Dk.90 William Rosset), Gabriele Piantonai, Ersid Pllumbaj (Dk.64 Fabricio Porcel), Marco Garavelli
Goller:  Dk.52 Halil Turan (KKTC) - Dk.24 Ersid Pllumbaj (Padaina )
Kırmızı Kart: Dk.64 Kenan Oshan (KKTC)

Beyzade ÜNALMIŞ
Ülkemizde gerçekleşen CONIFA EURO 2017 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mutlu sona Padaina  ulaştı.
Lefkoşa Atatürk Stadı'nda oynanan final mücadelesinin 90 dakikalık normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlandı ve seri penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışlarında Padania, Millilerimize 4-2'lik üstünlük sağlayarak finali 5-3 kazandı ve üst üste ikinci kez şampiyon oldu. 
24. dakikada ceza alanımıza yapılan uzun ortada Ersid Pllumbaj kafayla topu filelere yolladı ve Padaina  1-0 üstünlüğü yakaladı. 
35. dakikada İbrahim Çıdamlı'nın kullandığı köşe atışında Salih Say altı pas içinde kafayla dokandı top üstten az farkla auta çıktı. 
39. dakikada Gabriele'nin sol çaprazdan sert şutunu kaleci Hasan Piro çıkardı.
42. dakikada savunmanın yaptığı hatadan oluşan tehlikeyi yine Hasan Piro kalesinden çıkarak önledi. 
45+2. dakikada Mustafa Yaşınses'in ceza alanı sağ çaprazındaki şutunda top üst direğe çarparak auta çıktı ve ilk devre 1-0 Padaina üstünlüğünde tamamlandı. 
47. dakikada Kenan Oshan'ın ceza alanı içindeki şutunda top farklı şekilde üstten auta çıktı. 
52. dakikada Mustafa Yaşınses'in sağdan ortasında Halil Turan kafayla topu ağlara yolladı ve Milli Takımımız skoru 1-1'e getirdi. 
63. dakikada Mustafa Yaşınses'in ceza alanı dışından sol çaprazdan şutunda top az farkla auta dışarı çıktı. 
64. dakikada Kenan Oshan rakibe yaptığı sert faul sonrasında direk kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 
83. dakikada Çağrı Kıral sağdan ortaladı Fırat Ersalan'ın kafa vuruşunda top yan direğede çarparak auta çıktı. 
87. dakikada Uğur Gök'ün aşırtma pasında Halil Turan kaleciyi aşırtmak istedi ancak leci son anda topu kornere çeldi. Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi. 
Karşılaşmanın berabere tamamlanmasının ardından turnuva kuralları gereği uzatma oynanmadan direk penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışları sonunda 5-3 kazanan Padania CONIFA Euro 2017 Şampiyonası’nın sahibi oldu. 

Ödüller sahiplerini buldu
Final maçı sonrası ise göz kamaştıran bir şampiyonluk seremonisine sahne oldu. Padanialı futbolcuların büyük sevinci ile taçlanan ödül seremonisinde, turnuvanın centilmenlik ödülü, gol kralı, en iyi kalecisi ve en iyi oyuncusu ödülleri de sahiplerini buldu. Buna göre;
Maçın oyuncusu Padaniya takımından Gianluca Rolande oldu. Turnuvanın centilmenlik ödülünü ise Padaniya aldı. Turnuvanın gol kralı ise Sekelzy Land takımından Barna Bajko oldu. En iyi kaleci Padaniya Marco Murriero oldu. Turnuvanın en iyi oyuncusu KKTC Milli Takımı'ndan Serhan Önet oldu

3'üncülük Szekely Land'ın
Girne Mete Adanır Stadı'nda saat 18.00'de oynanan üçüncülük maçında Abhazya ile Szekely Land karşı karşıya geldi. Maç boyunca üstünlüğü elinden bırakmayan Szekely Land takımı, 3-1'lik skorla 3'üncülüğe ulaşan takım oldu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473