banner564

‘Belki bir  gün çözülür’

Kısa bir süre önce görevinden istifa eden Kıdemli Yargıç Reynar, Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili açığa çıkmamış noktalar olduğunu belirtti

‘Belki bir  gün çözülür’
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa'da 7 Temmuz 2015 tarihinde aracı içerisinde ölü olarak bulunan 26 yaşındaki Arda Erkan ile ilgili iki yıldır devam eden Adli Ölüm Tahkikat  davası tamamlandı. Davanın kararını bir süre önce istifa eden Kıdemli Yargıç Tacan Reynar okudu. Yargıç Reynar, Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili açığa çıkmamış noktalar olduğunu belirtti. 
Arda Erkan’ın ölümünde başkalarının neden olmuş olma olasılığının kuvetle muhtemel olduğunu belirten Reynar, adli ölüm soruşturma dosyasının emarelerle birlikte polise gönderilmesi ve orada saklanmasına emir verdi. Yapılan soruşturmada olayda kim veya kimlerin etken olduğuna bir tespitin yapılamadığını kaydeden Reynar, polise yeniden soruşturma başlatması yönünde emir vermedi ancak  ileride bir bulgu elde edilmesi halinde dosyanın tekrar açılması yönünde görüş belirtti.

Sır perdesi aralanmadı
Göçmenköy’de aracında arkadaşları tarafından ölü olarak bulunan 26 yaşındaki Arda Erkan’ın ölümü ile ilgili dava sonuçlandı. Kanında ve idrarında bonzai, extacy ve alkol bulunan ve ilk etapta bu nedenle ölmüş olabileceğine dair kanaat getirilen Erkan’ın ölümünde sır perdesinin aralanmadığı gün yüzüne çıktı.Erkan’ın ölümüyle ilgili iki yıldır  süren Adli Ölüm Tahkikat davasının kararında bu noktaya değinildi. Dava kararını okuyan Yargıç Reynar, Erkan’ın ölümüyle ilgili aydınlatılmamış noktalar olduğuna vurgu yaptı. Reynar, ölümde karanlık kalan noktaları ise şu şekilde açıkladı: 
Erkan’ın ölümüyle ilgili iki otopsi raporu sunuldu. Lefkoşa Devlet Hastanesi Adli Tıp Uzmanı tarafından hazırlanan raporda, Erkan’ın kan ve idrar örneklerinde bonzai, extacy, alkol bulunduğu ve bunların ölüm için tek başına yeterli olduğu belirtildi. Boynundaki lezyonların ise sert ciismlere çarpması sonucu meydana gelebileceği gibi dışarıdan kuvvet uygulanması ya da sert ve küt bir cisimle vurulması sonucu ile de olabileceği belirtildi.

Karanlık noktalar var
İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Uzmanı Prof Dr. Nevzat Alkan tarafından hazırlanan ikinci raporda ise Arda Erkan’ın ölümün alkol ve uyutucu – uyuşturucu – uyarıcı maddelerin tesiri altında ve dolayısıyla başkaları tarafından tatbik edilecek bir tavmaya direnç gösterme gücünün zaafa uğradığı bir durumda göğsüne bastırılması sıkıştırılması ve boynunun da sıkılması sureti ile oluşmuş olduğu kanaatine varıldığı kaydedildi.
Arda Erkan’ın boynunda ve diğer kısımlarında oluşmuş lezyonlarla (morluklar) ilgili mahkemeye açıklayıcı bir neden sunulamadı. O izlerin ne şekilde olduğuna dair nokta lünpen kaldı. Ayrıca kanda bulunan uyuşturucu madde miktarının belirlenememiş olması da ilk raporda belirtilen uyuşturucunun tek başına ölüme yol açabileceğine dair yargının yeterli olmadığını ortaya koydu.

Delil bulunursa canlandırılacak
Yargıç Reynar, bu nedenle mahkeme sunulan ikinci rapora itibar ettiğini açıkladı. 
Reynar, dava ile ilgili tüm olguları değerlendirdiğinde Erkan’ın ölümünde yüksek ihtimalle kasıt veya ihmal olduğuna kanaat getirdiğini açıkladı. Reynar, sonuç olarak Arda Erkan’ın ölümünde başkalarının neden olmuş olma olasılığının kuvetle muhtemel olduğunu belirterek, adli ölüm soruşturma dosyasının emarelerle birlikte polise gönderilmesi ve orada saklanmasına emir verdi. Reynar, yapılan soruşturmada olayda kim veya kimlerin etken olduğuna bir tespitin yapılamadığını ancak poliste saklanılacak olan dosyanın bir bulgu elde edilmesi halinde tekrar açılması yönünde görüş belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473