banner564

F-16’lar da katıldı

Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın da katıldığı Mısır’daki askeri tatbikat sürüyor

F-16’lar da katıldı
banner598

    Rum Yönetimi, Mısır ve Yunanistan’la birlikte icra ettiği  “Medusa 6” kod isimli askerî tatbikata “Amiral Yoannidis” isimli açık deniz karakol gemisi ve Su Altı Tahrip (SAT) komando takımı ile iştirak ediyor.

   Politis’in haberine göre, Mısır’ın İskenderiye kenti açıklarında uluslararası sularda icra edilen tatbikatta yer alan “Amiral Yoannidis” açık deniz karakol gemisinde 45 subay, astsubay ve bahriyelilerden oluşan mürettebat bulunuyor. SAT takımının kaç kişi olduğu belirtilmedi.
Yunanistan, tatbikatta, helikopter taşıyan iki firkateyn, bir denizaltı, 7 adet F-16 tipi savaş uçağı, bir C-130 tipi askeri nakliye uçağı, bir AWACS radar uçağı,  Chinook tipi bir nakliye helikopteri, iki AH-64 (apachie) tipi saldırı helikopteri, sayıları belirtilmeyen deniz piyade ve SAT birlikleriyleyer alıyor.
Mısır ise Mistral tipi bir helikopter taşıyıcı, iki firkateyn, bir denizaltı, iki destroyer, 6 adet F-16 savaş uçağı, iki Rafale tipi uçak, bir helikopter, bir E2-C tipi uçak ve özel kuvvetler birlikleriyle iştirak ediyor.
   23 Haziran’da başlayan “Medusa 6” yarın tamamlanacak. Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis ve Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, katılan bütün birliklerin müşterek icra edeceği yarınki final aşamasını Mısır Savunma Bakanı ile birlikte izlemek üzere dün Mısır’a gitti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474