banner564

“Beni onlar tahrik etti”

Bara giriş ücreti ödemedikleri gerekçesiyle iki öğrenciyi bıçaklayan Hamit Manga, mahkemede söz hakkı alarak kendisini savundu

“Beni onlar tahrik etti”
banner598
Zorkun TAŞER

Lefkoşa-Dereboyu’ndaki Caprice Barda, 2 Ocak gecesi gerçekleşen bıçaklı saldırıda, iki üniversite öğrencisini yaralayan Hamit Manga aleyhinde iki gün daha tutukluluk emri aldı.
Hamit Manga, “Kanunsuz bıçak tasarrufu ve taşıma, katle teşebbüs, ağır yaralama suçlarından dün mahkeme huzuruna çıkarılırken, tartışmada yaralanan Bave Faroq Jabbar’ın durumunun ciddiyetini koruduğu, Hamit Haves’in ise hastaneden taburcu edildiği öğrenildi..
Olayla ilgili bulguları Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar’a aktaran meselenin tahkikat memuru Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay, olayın, 2 Ocak tarihinde gerçekleştiğini anımsattı.
Atasay, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Caprice Bar’da güvenlik görevlisi olarak çalışan zanlı Hamit Manga’nın, 30 TL olan giriş ücretini vermeden bara girmeye çalışan Bave Faroq Jabbar ve Hamit Haves ile tartışmaya başladığını ve çıkan tartışma sonrasında Hamit Manga’nın söz konusu şahısları tasarrufuna aldığı bıçak ile yaraladığını aktardı.

Jabbar’ın ölüm tehlikesi var...
Çıkan tartışmada Bave Faroq Jabbar’ı Hamit Manga’nın sırtından üç kez ve Hamit Haves’i de karnından bıçaklayarak yaraladığını aktaran Atasay, Haves’in tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiğini, Bave Faroq Jabbar’ın ise hala  hastanede yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve ölüm tehlikesinin sürdüğünü belirtti.

Üç gün tutukluluk talep edildi
Meseleyle ilgili olarak başlatılan tahkikatın devam ettiğini ve incelenmesi gereken kamera kayıtları ile birlikte alınması gereken ifadelerin mevcut olduğunu anımsatan Atasay, zanlı Hamit Manga’nın soruşturmaya etki edebileceğini öne sürerek üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Manga: 5 kişi üzerime saldırdılar
Polis çavuşu Ercan Atasay’ın verdiği şahadet doğrultusunda iddia makamı adına savcı tutukluluk süresi taleplerinin üç gün yönünde olduğunu belirtirken, Yargıç Meltem Dündar zanlı Hamit Manga’ya da söz hakkı vererek savunmasını dinledi. Manga, işlemiş olduğu suçun ciddiyetinin farkında olduğunu, ancak yaraladığı  şahısların 4 yada 5 kişi olarak üzerine saldırarak kendisini dövmek istediklerini ve kışkırttıklarını beyan etti.

Yargıç: 3 günü çok buldu
Mesele ile ilgili olarak kamera kayıtlarının incelendiğini ve alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyen Polis Çavuşu Ercan Atasayan, zanlının soruşturma maksatları bakımından 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Polisin verdiği yeminli şahadeti ve Hamit Manga’nın üç günlük tutuklu süresine itirazını değerlendiren Yargıç Meltem Dündar, polisin talep ettiği üç gün tutukluluk süresinin çok uzun bir süre olduğunu ve zanlının iki gün süreyle tutuklu kalmasını emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474