banner564

Benzer suçları var

 ‘Paket servis elemanı’ kılığına girip gece kulübü çalışanı Yılmaz Taşkın’ın evini basıp terör estiren iki zanlı cezaevine gönderildi

Benzer suçları var
banner598

 Suna ERDEN

Alayköy’de ‘paket servis elemanı’ kılığına girip gece kulübü çalışanıYılmaz Taşkın isimli şahsın evine girip terör estiren Muhammet Tusün ve Afdin Türkmen 2 gün tutukluluğun ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Başlarında kar maskeleri ve motorsiklet kaskı ile yemek siparişi götürmüş gibi Taşkın’ın evine gidip, kapı açılır açılmak içeriye dalan iki zanlıdan Tüsün’ün geçmişte kavga, darp gibi benzeri suçlar işlediği belirtildi.
İki zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmda olayın 22 Ocak 2019 tarihinde meydana geldiğini söyleyen polis, Muhammed Tusün’ün kardeşi Erdal Tusün’ü tehdit ettiği gerekçesiyle Hanedan Gece Kulübü çalışanı Yılmaz Taşkın’a saldırdığını ifade etti.
Zanlının olay günü Afdin Türkmen ile birlikte Yılmaz Taşkın’a ait eve girdiğini belirten polis, ağzını kapatıp boğazını sıkarak ciddi şelide darp ettikten sonra, "Bağırma sesini çıkarma, öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini söyledi. Polis, yapılan şikayet üzerine olay yerine gidildiğini ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kamera görüntüleri incelendi
Polis, kamera görüntülerinin incelendiğini, görüntülerde biri kar maskeli, biri hem motorsiklet kasklı hem de kar mashekli iki kişinin Susam Restoranda ait yemek paketleri ile sipariş getirmiş gibi Taşkın’ın evine gittiklerinin tespit edildiğini ifade etti.
Polis, zanlıların Lefkoşa'da tespit edilerek tutuklandığını, meselenin soruşturmasının devam ettiğini Muhammet Tusün’ün olay yerinde giydiği mont, kar maskesi, siyah renk helmet ve plakası mechul motorun arandığını aktardı. 
Polis ,zanlı Tusun’ün olay günü giydiği kot pantolon ve Nike marka ayakkabıların bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

Motosiklet emare olarak alındı
Soruşturmayı yapan polis, olay yerinde bulunan kamera görüntülerinin incelendiğini belirterek, ayrıca zanlıların kullandığı motosikletin de bulunup emare olarak alındığını dile getirdi.
Zanlıların meseleyle ilgili gönüllü ifade vererek işlemiş oldukları suçları kabul ettiklerini belirten polis, soruşturmanın zanlıların müdahale edebileceği kısmının tamamlandığını söyledi. Polis,  Muhammet Tusün’ün daha önceden benzer suçlarının olduğunu ve her iki zanlının ülkemizde turist olarak bulunduğunu belirterek, teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlıların yargılamadan kaçabileceğine bulgu yapıp 2 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474