banner564

Bilanço ağır

Dağdan büyük bir gürültüyle gece yarısı gelen sel suları, Lapta’yı savaş alanına çevirdi, vatandaşlar sokakta sabahladı

Bilanço ağır
banner598

Ömer KADİROĞLU
Ülkede üç gün boyunca etkili olan yağışlarda Lapta bölgesi de ciddi zarar gördü. Yaşanan su baskınları ve toprak kaymalarının en ağır şekilde yaşandığı yer olan Lapta halkı korku dolu anlar yaşadı. Sel suları nedeniyle Lapta Başpınar Mahallesi savaş alanına döndü. Yaşanan toprak kaymaları sonucu birçok ev ve selin sürüklediği araçlar büyük zarar gördü. Dağdan gelen kayaların üzerine düştüğü park halindeki araçlar kullanılamaz hale geldi. Köy içerisine düşen kayalar salon araçların yanı sıra iki minibüste de ciddi şekilde zarara neden oldu.
Zarar gören bölgede incelemelerde bulunan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ Diyalog’a açıklamalarda bulundu. Aktuğ “Bu büyük bir felakettir” dedi.
Başkan Mustafa Aktuğ, bütün gece belediye çalışanları ile hazır halde beklediklerini kaydetti. Gece yarısı alarma geçtiklerini ve dün de yoğun bir şekilde felaketin yaşandığı bölgelerde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aktuğ, tüm belediye personelinin özverili bir şekilde afet bölgelerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. 
Can kaybının olmamasına şükrettiklerini ifade eden Aktuğ, bu olayın bambaşka bir olay ve büyük bir felaket olduğunun altını çizdi. 
Öte yandan Ciklos mevkiinde yaşanan can kayıplarına da değinen Aktuğ, bu durum karşısında son derece üzgün olduğunu hayatını kaybedenlere rahmet ailelerine de sabır diledi. 

Tek başımıza kalkamayız
Bölgede hasarın çok büyük olduğunu kaydeden Aktuğ, Başpınar Mahallesi ve Yavuz Mahallesinin çok ciddi hasar gördüğünü kaydetti. Yavuz Mahallesi 20 Temmuz Sokağı’nın ağır hasara uğradığını belirten Aktuğ, mahalleye gelen tek yolun yıkıldığını, taşlar altında kalan üç aracın ise sel suları ile dereye düştüğünü söyledi. 
Bazı bölgelerden iş makinaları, Kaymakamlık ve itfaiye ekiplerinin de Lapta bölgesine destek verdiğini kaydeden Aktuğ, yaşanan felaketin altından Lapta Belediyesi olarak kalkamayacaklarının altını çizdi. Merkezi yönetime çağrıda bulunan Aktuğ, tadilatın yapılması için destek beklediklerini ekleyerek konuşmasını tamamladı. 


Vatandaşlar ne dedi…? 

Eylem Yıldırım: 
Gece saatlerinde bir anda su baskınları ile karşı karşıya kaldık. İlk önce çocuklarımızı kurtarmak aklımıza geldi. Çocuklarımızı korumaya alınca ne yapabiliriz diye düşündük, ancak çaresizce evimize giren suları eşimle birlikte izlemekten başka bir şey yapamadık. Eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Biran önce evimizi temizleyip zararımızın ne olduğunu görmek için çalışacağız.

Makbule Sevinç:
Akşam saatlerinde ne olduğunu anlamadan bir anda sular altında kaldık. Büyük bir gürültü ile dereler taştı duvarlar yıkıldı. Yağmurlar yağmadan önce bu gibi durumlar için tedbirler alınmalıydı. Bugün burada yaşanan tam bir felakettir ve bu felaketten evlerimiz ve eşyalarımız zarar gördü. Çok büyük bir tehlike yaşadık. Çok kötü bir manzara çıktı birçok araba ve ev zarar gördü. Allah sonumuzu hayır etsin.

Mustafa Dağgül:
Yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle bölgemiz savaş alanına döndü. Benim de bu sel felaketi nedeniyle bir minibüsüm kullanılamaz hale geldi. Yol içerisinde sürüklenen ve yolu tıkayan minibüsüm sayesinde burada birçok ev büyük bir felaketten kurtulsa da, maalesef minibüs kullanılamaz hale geldi. Böylesi bir felaketin tekrardan yaşanmaması ve yaraların kısa sürede sarılmasını ümit ediyoruz.


Vuni Palace’da hasar büyük

Yoğun yağışın etkili olduğu Girne’de Vuni Palace Otel’de de büyük hasar meydana geldi. Taşan dere, Vuni Palace’da birçok odanın su ve çamur içinde kalmasına yol açtı. Sel, oteldeki bazı araçları denize sürüklendi. Onlarca araç kullanılamaz hale geldi. Önceki gece Sivil Savunma ekipleri tarafından kurtarılan otel müşterileri başka otellere yerleştirildi.
Vuni Palace’da incelemelerde bulunan Başbakan Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, otel yetkililerinden bilgi aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473