banner564

Bin TL’ye kurtuldu

Kampüs içerisinde yürüyüş yapan öğretim görevlisi kadına bisikleti ile yaklaşıp, kalçasını sıkan Engin Caner, yıldırım hızıyla yargılandı

Bin TL’ye kurtuldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsü içerisinde önceki akşam çirkin bir olay yaşandı. Arkadaşı ile beraber yürüyüş yapan 44 yaşındaki isminin baş harfleri P.S.E olan öğretim görevlisi kadın, hiç beklemediği bir anda arkadan bisikleti ile yaklaşan 19 yaşındaki Engin Caner isimli şahsın cinsel saldırısına uğradı.
İnşaat işçisi olan 19 yaşındaki Engin Caner önceki akşam bisikleti ile kampüs içerisindeki dolaşırken, saat 19.30 sıralarında arkadaşı ile beraber yürüyüş yapan P.S.E isimli öğretim görevlisine arkadan yaklaşarak, sağ eliyle sol kalçasını sıktı. Bir anda neye uğradığını şaşıran kadının yüksek sesle çığlık atmaya başlamasıyla Engin Caner olay yerinden hızla uzaklaştı. Cinsel saldırıya uğrayan kadın durumu okul güvenliğine bildirdi. Güvenliğinde olayı polise bildirmesi ile beraber kampüse gelen Adli Şube ekipleri önce sanığın bisikletini, daha sonra da sanığı tespit etti.

Çekirdek almaya çıktı, saldırdı
Polise suçunu itiraf eden sanık Engin Caner ifade vererek olayı anlattı. Arkadaşları ile beraber şantiyede otururken, çekirdek almaya çıkıyorum deyip bisikletle kampüs içinde dolaştığını belirten sanık, kaldırımda yürüyen eşofmanlı 2 kadını gördüğünü ve yanlarına yaklaşarak, kendisine en yakın olanın sol kalçasını sağ eliyle sıktığını itiraf etti.

“Şeytana uydum”
Sanık Engin Caner olayı gerçekleştirmesinin ardından dün Gazimağusa Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak mahkum oldu. Mahkemede Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine kendini savunan sanık, özür dileyerek, çok pişman olduğunu belirtti ve “şeytana uydum” dedi. 

İlk ve son fırsat…
Cinsel saldırı suçlarının toplum içerisinde ciddi rahatsızlık ve tedirginlik yarattığına dikkat çeken Yargıç Ayşen Toroslu, bu tür suçlara caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Sanığın genç olmasını, KKTC’de inşaat işçisi olarak hayatını devam ettirmeye çalışmasını, sabıkasız oluşunu ve polise ifade vererek yardımcı olmasını sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiğini belirten Toroslu, sanığa ilk ve son defa bir fırsat vermeyi ve hürriyeti bağlayıcı ceza dışında bir ceza vermeyi uygun bulduğunu söyledi. Ayşen Toroslu, sanık Engin Caner’i bin TL para cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474