banner564

Bir acayip durum

Dövizdeki artışa rağmen, 9 Günlük Bayram tatilinde Avrupa paketleri kapış kapış gitti

Bir acayip durum
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Döviz kurlarında meydana gelen artışa rağmen, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların Avrupa paketlerine büyük ilgi gösterdiği belirtildi. Diyalog’a konuşan ve özellikle kişi başı 800 Euro’dan başlayan gemi turlarının kapışıldığını belirten tur operatörleri, bunun dışında Avrupa ve Yunan adalarıyla ilgili paketlerin ilgi gördüğünü söyledi.
   Türkiye’ye yönelik turlarda ise Antalya ve Karadeniz’in büyük ilgi gördüğü belirtilirken, en ucuz paketin Bin 375 lira olduğu öğrenildi. Bu arada Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç, yerel otellerin Kurban Bayramını yüzde 90 dolulukla geçireceğini söyledi.


Seyahat acenteleri ne dedi?
Özlem Kubilay (Sayar Turizm Outgoing Müdürü): Bayramın tüm turları yok sattı bu kez. Kapadokya, Çanakkale-Edirne, Batı Karadeniz ve Bursa-Eskişehir turlarımız şu anda dolu durumda. Bu turları biz bin 375 TL kişi başı satışa sunduk. Müşterilerimizin çoğu da erken rezervasyon imkânlarından faydalandı. Yurt dışında kara turları revaçtaydı. Elegant Avrupa turu satışımız vardı 649 Euro’dan yoğun ilgi gördü. Tek Amsterdam 599 Euro’dan satışa sunduk o da büyük ilgi gördü ayrıca İtalya ve Uzakdoğu turları da vatandaşların gitmek istediği yerler oldu. Gemi turlarından da Yunan Adalarına çok talep oldu. Onun fiyatları da 499 Euro. Ama dediğim gibi erken rezervasyon fırsatından yararlandı vatandaşlar. 
Sibel Polatkan (Polatkan Turizm Satış Müdürü): Bayram tatili zaten çok önceden belliydi. O yüzden birçok vatandaşımız erken rezervasyondan faydalandı. Tabi şu an döviz çok yükseldi bu gidecekleri yerde onların dezavantajına olacak ama özellikle gemi turları bu bayram tatilinde büyük ilgi gördü. Batı Akdeniz, Ege-Adriyatik ve fiyortlar bu bayramda vatandaşların en çok tercih ettikleri noktalar oldu. Gemi turları 800-1000 Euro arasında bir fiyatla alıcı buldu. Bunun yanında Antalya otellerini çok fazla sattık. Düşünün içerisinde uçak bileti ile birlikte her şey dâhil bir Antalya oteli, bizim ülkemizdeki otellerden daha uyguna geliyor. Ama şunun da altını çizmek istiyorum bir Antalya bileti 1200 lira. Hava yollarımız gerçekten çok ayıp ediyorlar. Erken rezervasyonda yine vatandaşlar şanslı ancak son dakikaya kalmışlarsa bilet fiyatları çok yüksek. Bunlar yanında Türkiye Kültür turlarımız var. Polatkan Turizm bu bayramda Karadeniz, Ege-Akdeniz ve Marmara turu çıkıyor. Bu turlarımızda da insanlar erken rezervasyon imkânından faydalandı. Özet olarak herkes bütçesine göre bir tatil buldu. 
Meliha Özokutan (Arima Turizm Direktörü): Döviz yüksekliğinden dolayı biz Ocak ayından beridir Avrupa turu yapmıyoruz. Daha çok Türkiye turlarına yöneldik. Müşterilerimiz erken rezervasyon imkânlarından faydalandı. Bu bayram Eskişehir turumuz var. 4 gece-5 gün bin 490 TL’den satışa sunduk. Aynı şekilde Bolu-Abant-Yedigöller turumuz var. O da kapasitesini doldurdu.  Erken rezervasyon imkânlarından faydalanan vatandaşlar, dövizin yükselişinden çok da etkilenmedi. Esas turizmdeki durağanlık dönemi bundan sonra başlayacaktır diye düşünüyorum. Bunun yanında Antalya otellerini soran vatandaşlarımız da oldu ancak uçak biletlerinin fiyatları çok yüksek. Bu yüzden satış yapamadık.
Sami Güdenoğlu (Zümrüt Turizm Direktörü): Biz bayramda ne yazık ki iş yapamıyoruz. Karadeniz turu düzenlemeye kalktık. 6 kişi başvurdu tur için, iptal etmek zorunda kaldık. Hadi dedik, bayram sonrasında tur düzenleyelim 30 Ağustos’ta. Kapadokya turu düzenlemek istedik. Ona da 8 kişi başvurdu onu da iptal ettik. Dövizin yükselmesi bizi çok kötü etkiledi. Şimdi evde kadın, kocasına ‘tatile gidelim’ dediğinde bahane hazır, ‘döviz yükseldi’. İnsanlar gitmiyorlar, gidemiyorlar hiçbir yere. Antalya otellerine gitmek istiyor insanlar, geliyorlar, uçak biletlerini duyunca ondan da vazgeçiyorlar. Yahu 30 dakikalık uçuş bin lira, bin 200 lira olur mu? 
KKTC otelleri dolu!
Öte yandan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç’tan alınan bilgiye göre bayramda Kıbrıs otelleri tam kapasite ile hizmet verecek. Otellerin tamamının şu an yüzde 90 doluluk verisi bulunduğunu belirten Özboğaç, bayram gününe kadar bu oranın yüzde 100’e kadar çıkacağını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474