banner564

‘Bir daha gelmeyiz’ 

Lefkoşa’da kapı kapı gezip dilenen iki kadın suçüstü yakalanınca tek talepleri ülkelerine gönderilmek oldu

‘Bir daha gelmeyiz’ 
banner598

 Lefkoşa’da kapı kapı gezip dilenen Songül Korkmaz ve Filiz Erez polis tarafından gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Yakınlarının hasta olduğunu söyleyerek marketlerden, restoranlardan para dilenen zanlıların ülkeye turist olarak geldikleri, vize süreleri dolana kadar dilendikleri ve geri gittikleri öğrenildi. 
Zanlıların özellikle Ramazan ayında ülkeye gelmeyi tercih ettikleri, kutsal ayları fırsat bilerek dilendikleri belirtildi.
Teminat talebiyle mahkemeye çıkarılan zanlılar, muhtaç oldukları için dilendiklerini söyledi. Filiz Erez ise “Eşim cezaevinde” derken, Songül Korkmaz ise “Eşim böbrek hastası, benim iki çocuğum var. Bir daha buraya gelmeyeceğim, beni ülkeme gönderin” dedi. 

Mahkemeden aman diledi
Zanlılarla ilgili soruşturmayı yapan polis, 29 Mayıs 2019 tarihinde 13.00 ile 15.00 saatleri arasında Gazeteci Kemal Aşık Caddesi üzerinde bir polis ekibi tarafından yapılan denetimde, turist statüsündeki Songül Korkmaz ve Filiz Erez’in akrabalarının hasta olduğu gerekçesiyle dilendikleri esnada suçüstü yakalandıklarını söyledi. Polis, zanlıların hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.
Mahkemede söz alan zanlı Songül Korkmaz, “Eşim böbrek hastası, benim iki çocuğum var, Bir daha buraya gelmeyeceğim, beni ülkeme gönderin” dedi. Zanlı Filiz Erez ise “Eşim cezaevinde, iki çocuğum var muhtaçlıktan yaptım, hakim bey. Adaletinize sığınıyorum” dedi.
Mahkeme,  iki zanlının da 20 günü aşmayan süreyle cezaevinde kalmasına emir verirken söz hakkı alan Songül Korkmaz, “Eşim böbrek hastası, benim iki çocuğum var. Bir daha buraya gelmeyeceğim, beni ülkeme gönderin” dedi. 
Zanlı Filiz Erez ise “Eşim cezaevinde. İki çocuğum var, muhtaçlıktan yaptım. Adaletinize sığınıyorum”şekinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474