banner564

Bir dairede 10 kişi

Hamitköy’deki yangın, ülkemizdeki bir acı gerçeği ortaya çıkardı

Bir dairede 10 kişi
banner598
Teoman TURAN
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Hamitköy’de önceki gece geç saatlere kadar güçlükle kontrol altına alınan yangın ile ilgili polis soruşturmasında üniversite öğrencisi 10 kişi gözaltına alındı. 
Melih Kerim’e ait hediyelik eşya deposunda çıkan yangın sonucu  hediyelik eşya deposu küle dönerken, tedbirsizlik sonucu yangına sebep olmaktan gözaltına alınan R.F., C.P., A.S., Y.B., C.K., P.C., V.L., N.K., Z.C., ve S.S., isimli kişiler dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlıların hepsinin de aynı dairede kaldığı yönündeki bilgi ise ülkemizdeki bir acı gerçeği de ortaya çıkardı. Ülkeye eğitim için gelen öğrencilerin yüksek kira fiyatları nedeniyle bir dairede 10 kişiye kadar ikamet ettikleri ileri sürülüyor. Hamitköy’deki yangın nedeniyle tutuklanan ve mahkemede söz alan 10 zanlının tümü de evde uyuduklarını, korna sesleri duyduklarını ve pencereden bakınca yangını görüp binadan çıktıklarını söylemesi iddiaları doğrular nitelikteydi.

Balkondan yanıcı madde düştü… 
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Ergüleç, zanlıların “Tedbirsizlik sonucu yangına sebep olmak” suçundan tutuklandıklarını belirtti. Ergüleç, Hamitköy’de önceki gece Melih Kerim’e ait hediyelik eşya deposunun 23.10 raddelerinde deponun üst kısmında yer alan apartman dairesinin balkonundan düşen yanıcı madde ile çöp kartonların tutuşması sonucu büyük bir yangın meydana geldiğini anlattı. 

Zanlılar üst balkonda görüldü
Ergüleç, yangının bir anda büyüyerek faciaya dönüştüğünü ve binanın kullanılmaz hale geldiğini anlattı. Ergüleç, bölge sakinlerinin verdiği ifadede üst kat balkonda zanlıların görüldüğünü, o esnada yanıcı bir maddenin hediyelik eşya önünde bulunan çöp kartonların üstüne düştüğü yönünde ifade topladıklarını söyledi. Polis, ilerletilen soruşturmada binada yaşayanları araştırdıklarını ve zanlıları tespit ederek soruşturma amaçlı tutukladıklarını kaydetti. 

Kamera görüntüleri incelenecek
Kamera görüntüleri incelenecek Polis, bölgede bulunan kamera kayıtlarının incelenmek üzere emare olarak alındığını soruşturmanın çok yeni olduğunu binada soğutma işlemlerinin henüz tamamlanmadığını ve hasar tespitinin yapılamadığını kaydetti. Ergüleç, soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Hepimiz evde uyuyorduk…
Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken, söz alan 10 zanlının tümü de evde uyuduklarını, korna sesleri duyduklarını ve pencereden bakınca yangını görüp binadan çıktıklarını söyledi. Zanlılar yangınla ilgilerinin olmadığını öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474