banner564

Bir dönem kapandı

KTAMSa 26 yıl hizmet veren Ahmet Kaptan dünkü Olağan Genel Kurulda görevi devretti

Bir dönem kapandı
banner598

Raif UZKAN
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) 36. Olağan Genel Kurulu dün yapıldı.
Genel kurula, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, sendika ve siyasi parti temsilcileri, Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan sendika temsilcileri ve delegeler katıldı.
Genel Kurul saat 10.30’da video gösterimi ve görevi devretmeye hazırlanan Başkan Ahmet Kaptan’ın konuşmasıyla başladı. Divanın oluşumunun ve demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, 35. dönemde ve bugüne dek birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür ederek, başladığı konuşmasında KTAMS tarihinin hep mücadeleyle, kavgayla ve dik durarak geçirildiğini anlattı.
Geçmiş tüm hükümetlere olduğu gibi yeni hükümete de ihtiyaç olması durumunda katkı vermeye hazır olacaklarını söyleyen Ahmet Kaptan, KTAMS’da yeni görev alan kişilerin her zaman bayrağı daha ileriye götürdüğünü ve bunun devam edeceğini söyledi.
Kıbrıs sorununa da değinen Kaptan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in açıklamalarının barışa ve çözüme hizmet etmediğini, ayrılıkçı ve bölünmeye sebebiyet verecek söylemler olduğunu ifade ederek, çözüm ve barış yolunda yapılacak her katkıda KTAMS’ın yer alacağını ifade etti.
26 yıllık hizmet süresi öncesi kendisini KTAMS’la tanıştıran Ahmet Uzun’a teşekkür eden Kaptan, kendinden sonra göreve geleceklere görevi huzur içinde devrettiğini ve bundan sonraki dönemde de sendikal mücadelenin içinde yer alacağını ifade etti.

Felek, iş kazalarına dikkat çekti
Genel kurulda; DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek de genel kurulda yaptığı konuşmada, özel sektörde sendikalaşma olmamasını ülkenin kanayan yarası olarak niteleyerek, denetimsizlik ve iş kazaları ve iş cinayetlerindeki ölümlere dikkati çekti.
Emperyalist güçlerin petrol için çevre ülkelerde yarattığı yıkım, zulüm ve acıya dikkati çeken Felek, göçmen işçilerin de Kıbrıs’taki işçi kesiminin sınıf kardeşi olduğunu söyledi.

Kritsis’ten Kaptan’a PEO bayrağı…
Felek’in konuşmasının ardından Rum kesiminden PEO sendikası Genel Sekreteri Pambis Kritsis konuşma yaptı ve ardından KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan’a PEO bayrağı hediye etti.


Çeler: Sendikalaşma iyileştirilmeli
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de konuşmasında, ülkede gelmiş geçmiş sendika örneklerinin kimisinin olumlu kimisinin olumsuz etki yarattığına değindi ve sendikalaşmanın iyileştirilmesi gerektiğini her fırsatta vurguladığını ifade etti.
 “Komik” bir asgari ücret açıklandığını, fakat bu ücret açıklanırken masanın etrafında esas olması gereken emek kesiminin bulunmadığını anlatan Çeler, bundan sonrasının daha önemli olduğunu, var olan yasayla ancak bu kadar yapılabildiğini, artık düğmeye basarak asgari ücretin hem ismini, hem şeklini hem de belirlenmesinin değiştirileceğini söyledi.

Denktaş’tan esprili konuşma
Konuşmasına, “Genel kurulun yapılacağı salona girdiğimde, Çalışma Bakanı Zeki Çeler kulağıma eğilerek, ‘Doğdum, büyüdüm sen ve Ahmet Kaptan var, nedir bu iş?’ diye sordu” şeklinde başlayan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 26 yıldır kimi zaman tatlı kimi zaman tatsız tecrübeler yaşanmasına rağmen, ideolojik farklılıklara rağmen ortada bozulmayan bir dostluk bulunduğunu aktardı.
Empati ve hoşgörü sağlanması ve birlikte hareket edilmesinin, küçük bir ülke olan Kıbrıs’ta en gerekli ve en doğrusu olacağını söyleyen Denktaş, “Zaten Kıbrıs Türküne de bu yakışır” ifadelerini kullandı.
Denktaş’ın konuşmasının ardından genel kurula ara verildi.

Aranın ardından KTMAS Genel Sekreteri Güven Bengihan bir önceki döneme ait faaliyet raporunu sundu.
Genel Kurulda faaliyet ve mali raporların görüşülerek onaylanmasıyla, tüzük değişikliklerinin yapılmasının ardından yönetim ve onur kurullarının seçimi yapıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474