banner564

Bir yıl sonra gelen ceza

Demirhan’da ambardan hırsızlık yapan iki sanıktan birine 9, diğerine 3 ay hapislik verildi

Bir yıl sonra gelen ceza
banner598

 Suna ERDEN

   Demirhan’da Kasım 2017 tarihinde ambar açıp içerisinden 1 adet kaynak makinesi, 1 adet hava kompresörü,100 adet demir flanş, 12 adet kondansatör, 25 adet kaynak için kullanılan tapayı çalan yapan sanıklar Sadık Mavideniz ve Salih Mavideniz hakkındaki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.
   Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinin sanıklar aleyhine oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Temay Sağer açıkladı. Sağer, kararda “Bina açma” suçunun 7 yıl, “Kasti hasar ve sahtekârlıkla para temin etme” suçunun 3 yıl, “Mülke tecavüz” suçunun  ise 2 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi ve vahim suçlardan olduğuna işaret etti. 
   Yargıç Sağer, bu suçların Mahkemelerin Yıllık Faaliyet Raporları’na göre son 10 yılda 8 kez ikinci suç fiillerini oluşturduğuna vurgu yaparak, 2016 yılında 90 olan bu tür  suçların  2017 yılında 107’ye yükseldiğini belirtti. Yargıç Temay Sağer, aktarmış olduğu tüm olgular ışığında sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususları dikkate alıp, sanık Sadık Mavideniz’e 9 ay, Salih Mavideniz’e 3 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474