banner564

Bırakın yapsınlar

Devlet kurumlarında verimliliğin artmasını isteyen vatandaşlar Kamu Reformu’na destek veriyor

Bırakın yapsınlar
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Devlet kurumlarındaki hizmetlerin yetersizliğinden ve kalitesiz oluşundan yakınan vatandaşlar Kamu Reformu’na güçlü destek veriyor. Sendikaların, ortaya çıkan yasa tasarısına yönelik tepkilerini eleştiren vatandaşlar “Bıraksınlar da yılların ihmalini ortadan kaldıracak bir yasa ile daireler düzene kavuşsun” diyor.
   Diyalog’a konuşan vatandaşların görüşleri şöyle:

Vatandaşlar ne dedi…? Vatandaşlar ne dedi…?
Mustafa Naimoğlu: 
Devlet dairelerinde son zamanlarda işim olmadı ancak duyduğum kadarıyla ve eski bildiğim sistemiyle verdiği hizmetten kesinlikle memnun değilim. Devlet bu hizmetin kalitesini arttırmak adına reform yapmalıdır. Bir reform hazırlandı ancak sendikaların bu reforma tepki gösterdiğini biliyoruz. Bu doğru bir tepki değildir. Sendikalar reformun olmamasını isteyen taraftır. Sendikalar boşuna çaba sarf ediyor. Bu reformun olması gerekiyor. Dairelere iş yapmaya gittiğimizde ‘bugün git yarın gel’ ertesi gün yine çözemiyorsun işini ve bir sonraki gün yeniden aynı daireye gitmek zorunda kalıyorsun. Beş dakikalık işi çok uzun bir sürede çözebiliyoruz. 23 yıldır bir dairede imza bekleyen işim var ve vazgeçtim bıraktım. Hükümetin bu işi hızlıca çözmesi gerekiyor.

Tuncay Han:
Devlet dairelerinden almış olduğum hizmetten memnunum. Devlet dairelerindeki işlerimizi halledebiliyorum ancak kamu reformunu da destekliyorum. Arada hizmet alımı sırasında bekliyoruz. Devlet bu konuda bir çalışma yaparak çok daha kaliteli bir hizmet sağlanmalıdır.

Nigar Karademir:
Devlet dairelerindeki hizmetlerden memnun değiliz. Bir iş için gittiğimiz dairede hem herkes işi birbirine paslıyor hem de çok uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz. Devlet bu sorunu ortadan kaldırmak adına bir reform yapmalıdır. Reform hazırlanıp Meclise gittiğini biliyoruz ancak bilinen bir diğer husus da bu reforma sendikaların karşı çıkmasıdır. Vatandaşa kaliteli bir hizmet vermek için sendikaların karşı çıkışı dikkate alınmayıp, kamu reformu uygulanmalıdır. Sendika kendi çıkarlarını savunuyor. Kamu reformu konusunda sendikalar geri dursun.

Betül Akburç:
Devlet dairelerinden almış alduğumuz hizmetlerden kesinlikle memnun değiliz. Devlet bu hizmet kalitesini arttırmak için bir çalışma yapmalıdır. Bir reform hazırlanıp Meclise sunuldu diye biliyoruz ancak sendikalar bu reforma karşı çıkıyor. Sendikalar bu karşı duruş yerine hizmet kalitesini arttırmak adına destekleyici olması gerekiyor.

Seyit Hüseyin Menekşe:
Hizmetlerden memnun değiliz. Daireye gidip bir işimizi halletmek istediğimiz zaman ‘bugün git yarın gel’ cevabını alıyoruz. Devlet dairelerinde kalitesiz bir hizmet veriliyor. Devletin bu hizmet kalitesini arttırmaya yönelik bir çalışma yapması gerekiyor. Devlet kamu reformu hazırladı ancak sendikalar bu reforma karşı duruyor. Sendikalar sadece kendini düşünüyor vatandaşı düşünen yok. Devletin acilen kamu reformunu uygulaması gerekiyor ve sendikalar da bu konuda geri durması gerekiyor.

Fatma Gazi:
Devlet dairelerinden almış olduğumuz hizmetler yetersizdir. İşlerimizi kısa sürede halledemediğimiz gibi işler çözülemeyip birkaç güne de aksayabiliyor. Bu konuda hizmet kalitesini arttırmaya yönelik devletin bir çalışma yapması gerekiyor. Kamu reformu hazırlanıp Meclise sunuldu ancak sendikalar bu reforma karşı duruyor. Devlet dairelerindeki hizmet kalitesini arttırmak için hazırlanan bir reforma karşı durmaları doğru değildir. Kamu reformunun uygulanması gerekiyor.

Sevda Uzunoğlu:
Devlet dairelerinden almış olduğumuz hizmetler memnun edici değildir. Devlet bu kaliteyi arttırmak adına çalışma yapması gerekiyor. Bir reform hazırlandı ancak sendikaların bu reforma karşı bir duruş sergiliyorlar. Bu yaklaşımdan vazgeçilmelidir. Kaliteli hizmet hakkı vatandaşa verilmelidir ve bu konuda sendikalar bir müdahalede bulunmamalıdır.

İzzet Yurtoğlu:
Devlet dairelerindeki hizmetten memnunuz ancak hizmet kalitesini arttırmak gerekiyor. Devletin bu konuda bir reform çalışması yaptığını biliyoruz ancak sendikalar bu duruma karşı çıkıyor. Halkın yararına olacak çalışmalara karşı çıkmak doğru değildir. Eğer bir reform hazırlanmışsa bunun hiç düşünülmeden onaylanması ve uygulanması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473