banner564

Çözüm istedi

Dörtyol Muhtarı Salih Erel, köylerindeki su kanalının kapatılmasından dolayı her yağmur sonrası mağduriyet yaşadıklarını söyledi

Çözüm istedi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol Köyü Muhtarı Salih Erel, her yağmur sonrası köylerinde su baskınları meydana geldiğini söyleyerek, isyan etti. Erel, su baskınlarının nedeninin köylerinden Gazimağusa’ya giden su kanalının, Su Dairesi tarafından kapatılması olduğunu iddia etti.
Yağışlı havalarda köylerinde birçok yerde su baskınları oluştuğunu ve köy halkının mağdur olduğunu belirten Erel, su kanalının yetkililer tarafından açılmaması halinde kendisinin harekete geçeceğin söyledi.
Erel, köylerinde bulunan su kanalı yardımı ile Lefkoşa’dan gelen yağmur sularının Gazimağusa’ya ulaştığını ifade etti.
Gazimağusa’nın girişinde bulunan bataklık bölgede yapılan evlerin su baskınına uğramaması nedeni ile kanalın kendilerine de bilgi verilmeden kapatıldığını savunan Erel, şunları söyledi:
“Her şiddetli yağmur sonrası gerek mandıra bölgemiz, gerekse mezarlığımız sular altında kalıyor. Köylümüz mağdur durumdadır. Bu kanalı yeniden açmaları için yetkilileri uyardım ancak şiddetli bir yağmurda köylülerimin yine mağdur olmaması için o kanalı ben kendim açacağım.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473