banner564

Patrona kızmışlar

Kadir Aras ile Pınar Yıldız, işten çıkarılınca kaldıkları lojmandaki eşyaları satmakla suçlanıyor

Patrona kızmışlar
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de bir restoranda çalışan Kadir Aras ile Pınar Yıldız işten çıkarılınca patrona ait birçok eşyayı satıp kaçmak istedi. İşyerine ait lojmanda kalan iki zanlı maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile tüm eşyaları satıp parasını alıp Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapacakları esnada yakalandı. Yapılan soruşturmada işverenin iki zanlının maaşını verdiği ortaya çıktı. Bu konuda sorgulanan zanlılar maaşlarının eşyaları satıldıktan sonra ödendiğini ifade ederek, “İş işten geçmişti” dedi. Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yürüten polis, zanlıların 20 Şubat 2019 tarihinde Girne’de, kalmakta oldukları iş yerine ait lojmanda bulunan buzdolabı, çamaşır makinesi, bir adet çift kişilik yatak, televizyon, bir adet masa ve dört adet sandalyeyi çalıp başka bir iş yerine 900 TL karşılığında sattıklarını söyledi.

Ercan’da yakalandılar
Polis, zanlıların aynı gün Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparken tespit edilip yakalandıklarını aktardı. Polis, zanlıların ifadelerinde işten çıkarıldıklarını ve maaş alamadıkları için eşyaları sattıklarını söyledi. Yapılan soruşturmada işverenin iki zanlının maaşını verdiğinin ortaya çıktığını belirten polis, bu konuda sorgulanan zanlıların eşyalar satıldıktan sonra maaşlarının ödendiğini söylediklerini aktardı. 
Zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, bir sün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473