banner564

Birdi, üç oldu

Tecavüz suçlamasıyla tutuklanan Mürsel Aydın hakkındaki soruşturma sürerken, polise 2 ihbar daha geldi

Birdi, üç oldu
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da evine zorla götürdüğü 22 yaşındaki üniversite öğrencisi E.G.’ye tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandıktan sonra başka suçları da ortaya çıkan Mürsel Aydın hakkındaki soruşturma sürüyor. Zanlının E.G.’nin yanı sıra B.E. ve B.Y. isimli iki üniversiteli kıza daha tecavüz ettiği belirtildi. 
Zanlının kurbanlarını sosyal medyada avladığı, Facebook veya diğer sosyal paylaşım alanlarında tanıştığı kızlarla uzun bir süre sohbet edip, güvenlerini kazandıktan sonra buluşma teklif ettiği ve böylelikle tecavüzleri gerçekleştirdiği kaydedildi. Poliste tutuklu bulunan zanlı hakkında şu anda üç tecavüz suçlamasıyla soruşturma yapılırken, dün ek süre talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Eve gitmek istedi
Soruşturmayı yürüten polis memuru Hamza Tarman, zanlı Mürsel Aydın’nın 20 -21 Haziran tarihleri arasında meydana gelen “Cinsel tecavüz, zorla alı koyma ve ciddi darp” suçlarından gözaltına alındığını söyledi. Zanlının 1 yıldır Facebook üzerinden tanışmış olduğu 21 yaşındaki E.G.’yi, 20 Haziran 2018 tarihinde Lefke bölgesinden alarak Lefkoşa’ya geldiklerini ve öncelikle bir markette durup alkollü içecek aldıklarını kaydeden Tarman, zanlı ile kızın daha sonra Lefkoşa’da boş bir alanda durup alkol alıp sohbet ettiklerini mahkemeye aktardı. 
Tarman, bir süre sonra genç kızın eğlence yerine gitmeyeceklerse kendisini eve bırakmasını talep ettiğini, zanlının da bir şeyler alacağı gerekçesiyle onu eve götürdüğünü belirtti. 

Şikayetler çoğaldı
Zanlının eve geldikleri esnada araçtan inmek istemeyen genç kadını zorla indirip içeri götürdüğünü kaydeden polis, zanlının zorla alı koyduğu E.G.’ye tecavüz ettiğini mahkemeye aktardı. Polis, olayın 21 Haziran tarihinde bildirildiğini ve zanlının 22 Haziran tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 
Olayın basına yansıması ile zanlı hakkında iki şikâyet daha yapıldığını kaydeden polis, zanlı Mürsel Aydın’ın ınstegram isimli sosyal medya arayıcılığı ile bir seneden beridir tanışıp arkadaş olduğu B.E.’ye de tecavüz ettiğini açıkladı.  
Zanlının genç kızı U.K.Ü’de bulunan yurdundan EP 015 plakalı araç ile alıp Anıt Tepe yakınlarında yüksek bir yere götürdüğü, burada B.E. ile cinsel ilişkiye girmek istediği ancak genç kızın razı olamaması üzerine ciddi şekilde darp edip, arabada tecavüz ettiğini söyledi. Polis, zanlının B.Y. isimli UKÜ öğrencisi bir kıza daha tecavüz ettiğine dair şikâyet aldıklarını ifade etti.  Zanlı hakkındaki soruşturmanı sürdüğünü kaydeden polis, ek süre istedi. Mahkeme, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
y
y - 6 yıl Önce

idam

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474