banner564

Biri biterken  diğeri başlıyor

Uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunan Ali Hamude askıdaki davasından da 3 ay hapse mahkum edildi 

Biri biterken  diğeri başlıyor
banner598

 Uyuşturucu suçlarından 6 ayrı sabıkası olan Ali Hamude’nin dün askıda olan davası karara bağlandı. Uyuşturucu suçundan bir süre önce yargılanıp 12 ay hapse mahkum edilen sanık, dün karara bağlanan davasından ise 3 ay hapis cezası aldı.Sanığın 6 buçuk ay sonra diğer suçtan tahliye olacağı, 3 aylık cezasının ise hüküm süresi dolunca başlayacağı belirtildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığın 6 benzer suçtan sabıkası olmasını aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanığın işlediği “sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarının” 15 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi suçlardan olduğunu belirtti. 
Sağer, sanığın maddeleri ülkeye ithal etmiş olmasını, uyuşturucuyla mücadeleyi sekteye uğratmasını, yaygın bir suçu işlemesini, 6 benzer suçtan sabıkası oluşunu aleyhine ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirdiklerini ifade etti.  Yargıç Temay Sağer, davanın tüm olgularını değerlendirerek, sanığa oybirliği ile 3 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. Sağer, sanığın cezasını 6 buçuk ay sonra çekmeye başlamasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473