banner564

Biri üzüldü diğeri sevindi

Eşi ile ilişkisi olan banka müdürünü kaçırıp pense sapı ile tecavüz eden Ömer Çalıcıoğlu 12 yıl, ona yardım eden Rahme Çalıcıoğlu ise 5 yıl hapis yatacak

Biri üzüldü diğeri sevindi
banner598

 Suna ERDEN

   Gazimağusa’da 2015 yılında meydana gelen ‘penseli tecavüz’ davasından yargılanarak 2017 yılında 12 yıl hapse mahkum edilen sanık Ömer Çalıcıoğlu ile 8 yıl hapse mahkum edilen eşi Rahme Çalıcıoğlu’un istinaf başvurusu dün karara bağlandı. Meydana gelen olayda eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesi ile banka müdürü T.E.’yi yine eşinin yardımı kaçırıp, önce sopa ile darp edip, ardından pense sapı ile tecavüz eden sanıklardan Ömer Çalıcıoğlu’nun cezası onanırken, Rahme Çalıcıoğlu’un cezasında ise 3 yıl indirim yapıldı.
    Yargıtay Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Kalkan ve Üye Yargıçlar Bertan Özerdağ, Peri Hakkı huzurunda görüşülen istinaf duruşmasının kararını Başkan Kalkan açıkladı. Başkan Ahmet Kalkan, alt mahkemenin sanıkları suçlu bulup mahkum ettiğini ve Ömer Çalıcıoğlu’na 12 yıl , sanık Rahme Çalıcıoğlu’na ise 8 yıl hapis cezası verdiğini söyledi. Başkan Ahmet Kalkan, sanıkların suçlu bunup mahkum edilmelerinde bir hata olmadığını, sanık Ömer Çalıcıoğlu’nun almış olduğu 12 yıl hapis cezasının yerinde olduğunu ancak sanık Rahme       Çalıcıoğlu’na verilen 8 yıl sürenin ise fazla olduğunu belirtti. 
   Kalkan, Ömer Çalıcıoğlu’nun 12 yıl hapis cezasını onadıklarını, Rahme Çalıcıoğlu’nun ise almış olduğu 8 yıl hapis cezasını 5 yıl olarak düzelttiklerini açıkladı.

Davanın geçmişi
Ömer Çalıcıoğlu, eşinin kendisini aldattığını öğrenince önce T.E.’den 27 bin TL para sızdırmış daha sonra Rahme Çalıcıoğlu ile birlik olup 20 Haziran 2015 tarihinde T.E’nin Güvercinlik bölgesinde ıssız bir yere gitmesini sağlayarak sopa ile dövüp arabanın, çekicisine bağlayıp, pense sapı ile tecavüz etmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473