banner564

‘Birlik olalım’

Üyelerine ve halka çağrıda bulunan Naimoğluları, yarınki eyleme destek istedi

‘Birlik olalım’
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, yarın eylemlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini söyleyerek “Araçlı araçsız, her kesime çağrımdır eyleme gelin” dedi. 
Daha büyük araçlarla ve daha fazla üreticiyle yarın Lefkoşa’da olacaklarını belirten Naimoğluları, ‘Polisin tutumunu göreceğiz. Gerekirse araçlarımızı bırakacağız ama eylemimize devam edeceğiz’ diye konuştu.
Pazartesi günkü eyleme küçük esnafın da destek vereceğinin altını çizen Naimoğluları, ‘Bu artık hayvancının eylemi değil, halkın eylemidir’ dedi. Naimoğluları, tüm halktan destek gördüklerini de sözlerine ekledi.
Diyalog’a konuşan Naimoğulları, yarın ki eylemin saat kaçta ve nerede başlayacağını halen belirlemediklerini belirterek, ‘Herkesin gözü kulağı bizde olsun’ dedi.

Şaka diye yola çıkıldı ama…
Naimoğluları, Cuma gün gerçekleşen eylemde, üreticilerin Ledra Palace’a yürüyüp Güney Kıbrıs’a geçmek istemiyle ilgili eleştirileri de değerlendirdi. Naimoğluları şaka mahiyetli bir söz üzerine bunların yaşandığını aktardı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmeden çıktıktan sonra üreticilerin kendi aralarında ‘madem bize bu ülkeden fayda yok, gidelim Rum’dan yardım isteyelim’ diye şakalaştıklarını, bunu duyan Çevik Kuvvetin ise yolu kestiğini anlattı. 
Naimoğluları, polislerin hayvancıyı tahrik edecek davranışlarda bulunduğunu savundu.

Tutuklama haberini Başbakan yalanladı
Öte yandan Başbakan Tufan Erhürman, dün talimatıyla on iki kişinin tutuklandığı yönünde çıkan haberinin gerçek dışı olduğunu açıkladı.
Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Az önce bir internet gazetesinde çıkan benim talimatımla on iki kişinin tutuklandığı haberi tamamen gerçek dışıdır. Benim elimde liste falan yoktur ve sabahtan beri tüm çabam hiç kimse zarar görmeden toplumsal barışın yeniden sağlanmasıdır. Hep birlikte sağduyulu ve sorumlu davranmamız gereken bir dönemde bu tip gerçek dışı haberlere kimsenin itibar etmemesi gerektiğini belirtmek isterim.”

Erhürman ve Naimoğulları birlikte polise gitti
Başbakan Tufan Erhürman, internette yayılan iddianın ardından Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ile birlikte dün akşam saatlerinde Lefkoşa Polis Müdürlüğüne giderek bilgi aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473