banner564

‘Bitsin artık bu çile’

Güzelyurt Eylem Komitesi,  Gönyeli’de inşaatı ara emri ile durdurulan üst geçit projesinin yarattığı mağduriyeti protesto etti

‘Bitsin artık bu çile’
banner598

Ömer KADİROĞLU
Güzelyurt Eylem Komitesi, Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu üzerinde Gönyeli Belediyesi tarafından yapılan ve inşaatı ara emri ile durdurulan üst geçit projesinin yarattığı mağduriyeti dün protesto etti.
Eylemciler “Mahkemeler Bağımsız Vatandaş Mağdur” ve “Gecikmiş Adalet Adalet Değildir” yazılı pankartlar açtı. Yolun yeniden trafik akışına açılmasını talep eden eylemciler basın açıklamasının ardından eylemlerini olaysız tamamladı. 
Güzelyurt Eylem Komitesi adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Mehmet Güneş,  ara emrine takılan projenin yaratmış olduğu sıkıntılardan dolayı birçok kişinin mağdur olduğunu söyledi. Diyalog’a konuşan vatandaşlar ise sorunlarının çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. 

Vatandaşlar ne dedi…? Vatandaşlar ne dedi…?

Leman Aslım:
Bu yolu uzun zamandır bu şekilde kullanıyoruz. Arabalarımız ara sokaklarda haşat oldu. Yol yapımı nedeniyle aydınlatmalar çalışmıyor ve burası resmen ölüm yolu oldu. 9 aydır kapalı olan yol bizleri çok zor durumda bıraktı. Bundan sonraki eylemlere bölge sakini olarak sonuç alınana kadar destek vereceğiz. Buradaki sorunun çözülmesi ile ilgili yetkililerden bir çözüm üretilmesini istiyoruz.

Salahi Karpuzcu (Yenikent Muhtarı):
Bu yolla ilgili izinler verilmiş olsa da çalışmalar ara emir ile durduruldu. Burada yaşanan sıkıntıların sebebi gelmiş geçmiş bütün hükümetlerdir. Buradaki sıkıntı yetkili merciler tarafından yaratıldı. Devlet yetkilileri önce buraya izin verdiler sonra da çalışmaları durdurdular. Burasıyla ilgili acilen bir karar alınmalıdır. Ya yapılsın ya yıkılsın. Bu yolu kullanan vatandaşlar artık mağdur olmamalı bize bu layık görülmemeli.

Mehmet Çetereisi:
Projenin yapıldığı noktadan itibaren batı istikametinde ikamet eden tüm vatandaşlar mağdur edilmiştir. Bu yolun biran önce açılması gerekiyor. Bu bir uyarı eylemidir eğer bir sonuç alınmazsa eylemlerimiz devam edecektir. Kamu yararına olan bir yolun bu kadar uzun süre kapalı kalması dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Ya bu yolu açsınlar ya da yıksınlar.

Leman Cankat:
Yapılan proje nedeniyle birçok vatandaş mağdur edildi. Buradaki mağduriyetin acilen giderilmesi gerekiyor. Bu yol yapılırken babam kendi arsalarını verdi ve bize laik gördükleri duruma bakınız. Buradaki apartmanda kalıyoruz ve yapılan çalışmayla bizleri toprağın altına gömdüler. Devletin ve insanın iyiliği ile yapılan bu proje tüm insanları mağdur etti. Bu projeden ivedilikle vazgeçip yolun eski haline getirilmesi gerekiyor.

Salih Güzeltaş:
Güzelyurt Eylem Platformu olarak uyarı eylemimizi yaptık. Hastalarımız hastaneye gidemiyor. İşe gidip gelinirken insanlar mağdur oluyor. 40 bin insan burada mağdur edilmiştir. On güne kadar narenciye sezonu açılacak ve Güzelyurt bölgesine gelen veya Güzelyurt’tan dönen tırlar iyice burada sıkışıklıklara neden olacaktır. 

Turgut Ergel:
Mevcut durumda olan yolu ova yoluna çevirip vatandaşların mağdur edilmesi doğru bir çalışma değildir. Batı bölgesindeki vatandaşlar ciddi bir mağduriyet yaşıyor ve bu mağduriyet giderilene kadar eylemlerimiz devam edecektir. Buradaki bölge halkını zorda bırakmaları, üç katlı apartmanın yarısının bodrum katına döndürülmesi gibi durumlardan artık bir sonuca varılmalıdır. 

Mustafa Cankat:
Bu gördüğünüz hilkat garibesinin yanındaki apartmanda kalıyoruz. Üç katlı apartmanımızın yarısı bodrum katına döndü. Burada bizden başka mağdur olan birçok vatandaş var ve onları görüp üzülüyoruz. Burada bu proje yapılmadan önce bölge halkına hiç bir şey danışılmadan yapıldı. 

Cemal Darbaz:
Bir yıla yakın bir süredir buradaki bu proje yüzünden binlerce kişi mağdur ediliyor. Biran önce buradaki mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. On gün içinde narenciye sektörü devreye girecek ve kesimler başlayacak. Günde yüzü aşkın tır bu yoldan geçecektir. Bu nedenle kaos daha da büyüyecek. 

Teoman Cankat:
Hasta yattığım yerde bu yoldaki proje yüzünden stres yaşıyorum. Bu yol yapımına başlandığı günden beri huzurum kaçtı. Evim var diyemiyorum çünkü evimin yarısı yolun altında kaldı. Ben bu yaşımdan sonra yol açılınca başıma ne saat araba düşecek diye bekleyecekmiyim. 

Özgül Cankat
Bu evi yaparken çok eziyetler çektik. Bütün paramızı bu eve yatırdık. Bu yol çift şerit yolken yola yakındık. Daha sonra dört şeride çıkarıldı yol yükseltildi ve evimizin seviyesinin biraz üzerine çıktı. En sonunda da resmen bizi toprağın altına gömdüler. Apartmanımızın yarısı yolun altında kaldı. Burada olası bir kaza anında arabalar evlerimize düşecek. Yetkililerden ricamız yolun eski hale geri getirilmesidir. 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2018, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473