banner564

“Bizim haberimiz yok”

Kaşif, Türkiye basınında yer alan “KKTC, Karpaz Havayolları’na Kavuşuyor, Uçuşlar Nisan’da” şeklindeki haberleri değerlendirdi

“Bizim haberimiz yok”
banner598

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, KKTC’nin yöneteceği veya içinde olacağı bir havayolu şirketi kurulması konusunda çalışmaları olduğunu belirterek, “Ancak henüz a veya b isminde kesin bir çalışma yok” dedi.

Kaşif, Türkiye basınında yer alan “KKTC, Karpaz Havayolları’na Kavuşuyor, Uçuşlar Nisan’da” şeklindeki haberleri değerlendirdi.

Söz konusu haberin, Türkiye’de bir televizyon kanalında yer aldığını beliren Kaşif, şöyle devam etti:

“Konu ile ilgili uzaktan yakından alakam yoktur. KKTC’nin yöneteceği veya içinde olacağı bir havayolu konusunda çalışmamız var ama henüz a veya b isminde kesin bir çalışmamız yok.

Eski bakan Ersan Saner’in Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan (KTHY) sonra yeni bir havayolu girişimi olmuştu.

İsmi de Kantara olarak geçmişti. Belki ondan bahsediliyor. Ancak benim Karpaz Havayolları konusunda bilgim yoktur.”

 

“Netice almadan açıklama yapmam”

Kaşif, yeni havayolu şirketi kurulması konusundaki girişimlerinden netice almadan kamuoyuna açıklama yapmayacağını, sonuçların olumlu olması için çalıştıklarını vurguladı.

Ahmet Kaşif bir soru üzerine, Karpaz Havayolları’nı kuran özel bir şirket dahi olsa Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na henüz konuyla ilgili müracaatta bulunulmadığına dikkati çekti.

Kaşif açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Uçuşlara biz izin veririz. Son olarak Bora Jet’e izin verdik. Karpaz Havayolları ile ilgili herhangi bir şirketin bize müracaatı olmadı.

Türkiye basınındaki haber, Karpaz Havayollarının Nisan’da uçacağı şeklindedir. Böyle bir şey olsaydı, başvurunun şimdiden bize gelmesi gerekirdi. Ancak böyle bir şey yoktur.”

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 03:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474