banner564

BKP tatmin olmadı

İzcan, “Davutoğlu’nun ziyareti sırasında verdiği mesajlar dünya kamuoyuna yönelik mesajlardır” dedi

BKP tatmin olmadı
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun KKTC ziyareti sırasında verdiği mesajların dünya kamuoyuna yönelik mesajlar olduğunu ileri sürdü.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, TC Başbakanı Davutoğlu’nun Türk tarafının erken bir çözüm istediği mesajını verdiğini, ancak çözümden ne kastedildiğinin altını doldurmadığını iddia etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bir adım önde olma siyasetini devam ettirir gibi göründüğünü, ancak erken bir çözüm için acele etmediğini ileri süren İzcan, “Kıbrıs Rum tarafı içinde bulunduğu ekonomik krizi atlatıp masada daha güçlü olmak, doğal gaz meselesini de tek başına çözmek istemektedir. Türk tarafı ise Kıbrıs’ın kuzeyinin Türkiye’ye entegrasyon sürecini devam ettirme çabası içindedir” dedi.
Suyun arkasından elektriğin de Türkiye’den getirileceğini iddia eden İzcan, bu durumu “entegrasyon ve Türkiye’ye olan bağımlılık artırmak” olarak nitelendirdi.
2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Kıbrıslı Türkleri görüşme masasında özne haline getirecek, Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını koruyacak ve insanımıza hak ettiği saygıyı kazandıracak bir lider seçmek açısından önemli olduğunu dile getiren İzcan, partisinin bu süreçte barış ve çözüm güçlerinin böyle bir aday etrafında kenetlenmesi için üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474