banner564

BKP'den atamalara protesto

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), "Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün kurultay hesapları çerçevesinde işin ehli olmayan kişileri partizanca müdür, müsteşar ve müşavir olarak atamasına onay veren CTP-UBP hükümetini şiddetle protesto ettiklerini" belirtti.

BKP'den atamalara protesto
banner598
BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün kurultay kazanmak amacıyla, yandaşlarını müdür, müsteşar ve müşavir olarak atamaya devam ettiğini, hükümetin büyük ortağı CTP-BG ve Başbakan Ömer Kalyoncu’nun ise koalisyonun bozulmaması gerekçesi ile yapılan partizanlık ve usulsüzlüklere onay verdiğini iddia ederek, “Kurultay atamaları ayyuka çıkmış durumdadır ve tam anlamıyla rezillik yaşanmaktadır. Turizm müsteşarı görevinden alınarak sözleşmeli koordinatör yapılmak isteniyor. İşin ehli olmayan Kemal Deniz Dana’yı ise turizm müsteşarlığına atamaya çalışıyorlar” dedi.
Başbakan Ömer Kalyoncu’nun ülkeyi değil koalisyonu yönetmeye çalıştığını, CTP-UBP koalisyonunun devamı için her türlü partizanlığa ve usulsüzlüğe onay verildiğini savunan Korkmazhan, turizm müsteşarlığı atamasını imzalamayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kararlı duruşunu sürdürmesini talep etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474