banner564

BKP’den ekonomik öneriler paketi

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, halkın büyük bir bölümünün borçlarını ödeyemediğini belirterek, “Ödenemediği için mahkemelik olan banka ve kredi kartı borçları ile çek yasağına girenlerin sayısı, geçtiğimiz senelerin kat kat üzerindedir” dedi.

BKP’den ekonomik öneriler paketi
banner598
“Herşeyden önce CTP-BG-UBP hükümetinin halkın vergileri ile oluşan bütçeyi ve ülke kaynaklarını ulufe dağıtır gibi partililerine dağıtmaya son vermesi gerektiğinin” altını çizen Korkmazhan, yükselen döviz ve ekonomik kriz karşısında ilk yapılması gerekenin kurların tüm sektörlerde sabitlenmesi için yasal düzenleme yapılması olduğunu kaydetti. 
 “Bankaların borçları ve borç faizlerini yeniden yapılandırması ve kur farklarının bağışlanması için girişim yapılmalıdır” diyen Korkmazhan, eşel-mobil sisteminin kamu ve özel sektör ayırımı yapılmaksızın tüm çalışanları kapsayacak şekilde yeniden yürürlüğe konulmasını, böylece maaş ve ücretlerin erimesinin önüne geçilmesini talep etti.
Stabil para birimi olan Euro’ya geçmenin mümkün olduğu görüşünü savunan ve bunun için siyasi iradeye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Korkmazhan, bu konuda da adım atılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473