banner564

Kalplerde yaşayacak

Zamansız vedası ülke genelinde büyük üzüntü yaratan 53 yaşındaki Pınarlı muhtarı Halil Öztürk, çok sevdiği insanlar tarafından, çok sevdiği köyünde dün toprağa verildi.

Kalplerde yaşayacak
banner598

Hüseyin ÇİÇEK


 Evinde ani bir şekilde rahatsızlanarak yaşamını yitiren Pınarlı köyü muhtarı Halil Öztürk Kemaloğulları, dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Pınarlı köy mezarlığında dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Emekleri unutulmaz
Cenaze töreninde Halil Öztürk Kemaloğulları’nın iki oğlu Kemal ve Berk bir an olsun babalarının tabutunun başından ayrılmadı ve taziyeleri kabul etti. Kemaloğulları’nın acılı eşi Şerife ile kızı Meliha’da ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze törenine bütün Pınarlı köyü yanı sıra civar köylerden de birçok vatandaş katıldı. Yeri doldurulamayacak, Pınarlı köyü aşığı bir muhtarı kaybettiklerini belirten sevenleri, köyün üzerinde büyük emekleri olan muhtarlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Halil Öztürk Kemaloğulları’nın Pınarlı köyünden söz ederken bile gözlerinin parladığını anlatan köylüler, o tam bir Pınarlı aşığıydı” şeklinde konuştu.
 
Bütün köy arkasından yürüdü
Halil Öztürk Kemaloğulları’nın cenazesi evinin de karşısında bulunan Pınarlı Köy Camisine  getirilmeden, evinin önünde büyük bir kalabalık oluştu. Pınarlı köy camisinde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına müteakip Kemaloğulları’nın tabutu omuzlara alındı ve köy mezarlığına kadar taşındı. Bütün köy muhtarlarına karşı son vazifesini yapmak amacı ile mezarlığa kadar tabutun ardında yürüdü. 

Doku örnekleri alındı
Öte yandan Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde Kemaloğulları’na yapılan otopside, ölüm nedeninin belirlenmesi için ceset üzerinden doku örnekleri alınarak Türkiye Adli Tıp Kurumu’na yollandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473